Separare in doua coloane dupa tip de date
Salut,
Am o coloana cu informatii de genul:
8:00-9:30 ana
10:00-18:00 ion
vasile
10:00-14:00 Magda
15:30-18:00 John
paul
Cum separ in PQ timpul de nume?
Am o coloana cu informatii de genul:
8:00-9:30 ana
10:00-18:00 ion
vasile
10:00-14:00 Magda
15:30-18:00 John
paul
Cum separ in PQ timpul de nume?
D. Tanase
MCT, MCTS
MOS Master Instructor
MCT, MCTS
MOS Master Instructor
Re: Separare in doua coloane dupa tip de date
Buna ziua
Daca nu sunt alte cerinte care mie imi scapa, se poate face echivalentul lui text to columns din Excel, cu optiunea de separator spatiu si doar la prima aparitie
-click dreapta pe coloana, Split Column, Space (la select or enter delimiter), optiunea split at left-most delimiter
IP
Daca nu sunt alte cerinte care mie imi scapa, se poate face echivalentul lui text to columns din Excel, cu optiunea de separator spatiu si doar la prima aparitie
-click dreapta pe coloana, Split Column, Space (la select or enter delimiter), optiunea split at left-most delimiter
IP
Imi trebuie neaparat in Power Query ca si Splitter.SplitTextByCharacterTransition sau ceva de genul dar nu stiu exact cum sa le separ.
In Excel nu am probleme.
Problema expusa e parte dintr-o interogare mai mare si m-am blocat aici.
M-am apucat de curand sa invat si nu stapanesc inca limbajul M.
Necazul e ca nu imi separa corect dupa delimitator pentru ca randurile fara partea de timp nu au deloc delimitator.
In Excel nu am probleme.
Problema expusa e parte dintr-o interogare mai mare si m-am blocat aici.
M-am apucat de curand sa invat si nu stapanesc inca limbajul M.
Necazul e ca nu imi separa corect dupa delimitator pentru ca randurile fara partea de timp nu au deloc delimitator.
D. Tanase
MCT, MCTS
MOS Master Instructor
MCT, MCTS
MOS Master Instructor
Buna ziua
Atasat o propunere minimala, nu stiu daca cea mai buna dar sper sa fie functionala, cel putin pentru informatia de test.
Daca pe coloana initiala vor exista mai multe situatii (de ex. doar intervalul de timp) atunci totul va trebui regandit in functie de ce situatii vor trebui tratate.
Dupa impartirea initiala, am inserat coloane noi, "calculate", urmate de stergerea coloanelor "vechi"
IP
PS. Nu-i asa ca dupa ce ne obisnuim cu formule si VBA, o chestie destul de banala devine o provocare in noile conditii?
Atasat o propunere minimala, nu stiu daca cea mai buna dar sper sa fie functionala, cel putin pentru informatia de test.
Daca pe coloana initiala vor exista mai multe situatii (de ex. doar intervalul de timp) atunci totul va trebui regandit in functie de ce situatii vor trebui tratate.
Dupa impartirea initiala, am inserat coloane noi, "calculate", urmate de stergerea coloanelor "vechi"
IP
PS. Nu-i asa ca dupa ce ne obisnuim cu formule si VBA, o chestie destul de banala devine o provocare in noile conditii?
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Pfui, ce greu e un lucru usor!
Multumesc mult IPP. Eu am facut la coloane de ma doare capul!
Oricum e super fain!
Multumesc mult IPP. Eu am facut la coloane de ma doare capul!
Oricum e super fain!
D. Tanase
MCT, MCTS
MOS Master Instructor
MCT, MCTS
MOS Master Instructor