Eroare conexiune PQ

Doua add-onuri gratuite oferite de catre Microsoft ce completeaza functionalitatea Excel atat de bine incat incepend cu Excel 2013 Power Pivot vine preinstalat (doar trebuie activat) iar in Excel 2016 Power Query este inclus direct in interfata Excel (nu mai este add-on)
IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 4060
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Eroare conexiune PQ

Mesaj de IPP » Lun Aug 10, 2020 3:47 pm

Buna ziua

In vederea unor prelucrari ulterioare trebuie sa aduc informatie din web, via data connection intr-un fisier Excel 2016-365.

Ceea ce am facut pana acum (Data, From Web) merge fara probleme insa aduce (mult) mai multa informatie fata de cat am eu nevoie si m-am gandit ca nu are rost sa incarc fisierul degeaba.
Asadar am spus sa incerc cu power query pentru a avea in final doar cele cateva coloane care imi sunt necesare in cazul de fata. Problema este ca primesc eroarea:
"The Web.Page function requires Active Scripting to be enabled in Internet Explorer options. See https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=506565 for details on how to enable Active Scripting."

Linkul respectiv duce la niste explicatii de setari de internet explorer care nu mai sunt disponibile in Edge si oricum am vazut raspunsuri de la utilizatori care spuneau ca nu i-a ajutat acea schimbare.

Am gasit un raspuns pe un site pentru Power BI (https://community.powerbi.com/t5/Power- ... d-p/631063),
am urmat instructiunile de acolo si degeaba, primesc aceeasi eroare si dupa restart Excel (2016) respectiv Windows 10.

Daca ar fi fost ceva setari de securitate la nivel de server probabil nu as fi putut aceesa informatia nici via Data, From Web, conexiunea este aceeasi.

Sugestii?

Multumesc
IP

Scrie răspuns

Înapoi la “Power Query & Power Pivot”