Buna ziua.
Am un query cu sursa de date fiind o foaie dintr-un excel aflat pe o alta partitie. Totul merge ok, problema este ca nu importa numerele zecimale ca fiind numere zecimale, ci le importa cu totul fara virgula. Am declarat in fisierul sursa tipul de date ca fiind Number, iar in query am declarat ca numar zecimal. Il importa ca nr zecimal doar daca in fisierul sursa numarul zecimal este scris cu "," (virgula) nu cu "." (punct), ceea ce e aiurea. Abia acum in query se afiseaza numarul zecimal scris normal cu "." ex 2.5 nu 2,5. Asta inseamna ca in fisierul sursa 2,5 il vede ca text, iar in query e ca numar zecimal 2.5. Atat pe fisierul sursa cat si in cel in care fac importul sunt setari US. Cum pot rezolva problema?
Multumesc.
Nu pot importa numere zecimale
Re: Nu pot importa numere zecimale
Observ online ca destul de multa lume intampina aceiasi problema. Sa zicem ca ei i-am dat de cap. In esenta fisierul(ele) cu datele sursa sunt fisiere .xls in modul compatibilitate (mnah sunt niste fisiere excel parvenite de la casa de asigurari). Am facut teste de la zero si am recreat un sheet ca sa arate precum excelul original, iar query-ul a importat corect. Deci pana una alta cred ca nu am ce face decat sa refac de la zero structura fisierelor originala insa salvate ca xlsx, desi merita mentionat ca am teste si cu salvare ca xls si tot a mers, doar ca nu era in mod compatibilitate. Apropos am incercat sa resalvez fisierele originale ca xlsx, dar tot imi pastreaza mod compatibilitate si nu stiu cum sa renunt la asta.