Am luat Office 2016 Small B. pe 2 computere, cu win 8.1. Imi place cum arata, unele butoane le-au marit, le vezi mai usor. In schimb, preferam un acces mai usor la meniurile cu optiuni (mai ales optiuni de vizualizare). Consider inutil tabul cu favorites! Adica, hai sa fim seriosi, atatea adrese de mail ai ca ai nevoie de Favorites la emailuri, ha ha?!
Intrebarile mele sunt asa:
1. am configurat IMAP cele 2 comp. dar apare o problema: mailurile din "Sent" trimise de pe primul se vad in "Sent" si in al doilea. Nu sunt secrete, dar nici nu e ok. Deci cum se poate face sa nu faca sincronizare atat de multa? Daca ar fi configurate POP3 ar veni oare toate mailurile pe ambele computere? Si de ce face asa doar la 2016, caci la 2013 vezi doar sent-urile tale, nu si ale colegului/colegei?
2. e "putin" haos la capitolul mailuri citite. Pana acum, cand venea un mail, era bolduit pe toate compurile. Acum, apare bolduit doar pe cele cu Office 2013 sau mai tanar. Pe cele cu 2016 pur si simplu nu mai vin bolduite, si e destul de enervant, trebuie sa stai cu ochii acolo sa vezi ce-ai citit si ce nu. Si este setat sa-l de-bolduiasca dupa 5 secunde, dar se pare ca setarea asta nu este luata in considerare. Daca ar fi conturile POP3 ar merge oare?
3. In ciuda evolutiei, lipseste cu desavrsire un utilitar serios de import-export al mailurilor, adreselor, etc. Am avut de importat mailuri din Outlook Express 6 (da, cel vechi, din Win XP). Sincer, m-as fi asteptat la niste optiuni de genul "import mail/contacts from Outlook 2013", "Import from 2007", sau 2003, etc. Simplu si la obiect. Asta consideram progres, nu doar simple redesenari si reamplasari de butoane. Aceste importuri nu au iesit, pentru ca OE6 ofera export doar intr-un format in care Outlook 2016 nu-l stie. Am incercat si cu .pst sau data file. Pana la un punct a mers ok, dupa care am intrat in meniu sa vad contactele importate. Surpriza - lipseau.