camp flexibil

Ce este nou in Microsoft Access 2016?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Access 2016.
Baze de date, Interogari, Formulare, Rapoarte, etc
Închis
Tilica
Mesaje: 6
Membru din: Lun Iun 12, 2017 9:44 am

camp flexibil

Mesaj de Tilica » Mar Mai 08, 2018 2:48 pm

Buna ziua,

Avand in vedere exemplul atasat, cum as putea introduce data (default value=Date()+1)) astfel incat sa tina cont de numarul de inregistrari diferit dintr-un camp.
De exemplu, daca pe un camp am 3 inregistrari as dori sa imi apara intr-un camp alaturat data pentru cele 3 inregistrari astfel incat sa tina cont de lungimea campurilor din tabel, bineinteles orice astfel de camp va avea un camp aferent pentru data.

Tilica
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Tzica
Mesaje: 622
Membru din: Sâm Aug 11, 2012 10:52 pm

Re: camp flexibil

Mesaj de Tzica » Mie Mai 09, 2018 10:26 am

Nu inteleg :
1. "cum as putea introduce data (default value=Date()+1)) astfel incat sa tina cont de numarul de inregistrari diferit dintr-un camp"
2. "daca pe un camp am 3 inregistrari as dori sa imi apara intr-un camp alaturat data pentru cele 3 inregistrari " ;

Poate reveniti, cu explicatii pe / cu datele din tabel (data1, data2 ??) sau poate va referiti la datele din campul nume ?

Tilica
Mesaje: 6
Membru din: Lun Iun 12, 2017 9:44 am

Re: camp flexibil

Mesaj de Tilica » Joi Mai 10, 2018 11:00 am

Avand mai multe campuri (Ex. 24 de campuri, intervalele orare aferente unei zile) numarul de inregistrari variaza pentru fiecare camp (interval orar) .
Pentru inregistrarile dintr-un camp (interval orar) este necesar sa am si data calendaristica (in cazul meu am optat la default value D+1).
Pe scurt, data calendaristica dintr-un camp alaturat sa tina cont de lungimea campului cu inregistrari, respectiv pentru cele 24.
Daca in campul 1 am 10 inregistrari intr-un camp alaturat sa apara de 10 ori data calendaristica, campul 2 cu 25 de inregistrari sa apara de 25 de ori aceeasi data calendaristica intr-un campul alaturat, samd.
As fi recunoscator daca ati putea sa ma ajutati cu o sugestie in acest caz.
Va multumesc.

Tzica
Mesaje: 622
Membru din: Sâm Aug 11, 2012 10:52 pm

Re: camp flexibil

Mesaj de Tzica » Mie Mai 16, 2018 5:19 pm

Echh...tot nu am inteles...nici structura..nici cerintele (in sensul ca nu inteleg "data calendaristica dintr-un camp alaturat sa tina cont de lungimea campului cu inregistrari, respectiv pentru cele 24" )
..Poate ca nici bd-ul atasat mai sus, nu e conform reguli MsAcces...Deci, incep cu ce e mai putin plictisitor:

1.Solutie Excel.La cum vad bd-ul atasat mai sus, si interpretand indicatiile, io zic ca excel pare Solutia cea mai potrivita.Practic, avem un tabel cu doua (poate trei coloane), iar centralizarea se poate face foarte simplu cu Pivot Table;
(Chiar daca am importa in MsAcces un asemenea tabel...zic io ca nu se merita..desi personal sunt fan MsAcces)

2.MsAcces.Doar creionez modul de lucru..deci..in MsAcces stocam date in tabele, si extragem informati cu ajutorul rapoartelor.Datele sunt introduce in tabele, prin intermediul formularelor.Mai departe trebuie sa stabilim relatiile dintre tabele.Pe scurt io inteleg ca exista o data calendaristica, in care se fac inregistrari pentru diverse intevale orare (deci unu la mai multi).Am "incropit" un draft de bd, e putin atipic, eu lucrand cu un formular Master si subformulare (MsSacces are optiunea de Form&Subform).
Cam asa inteleg io, cerintele dvs.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Închis

Înapoi la “Intrebari despre Access 2016”