Listare Itemuri functie de un numar de itemuri din randul adiacent

Ce este nou in Microsoft Excel 2016?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Excel 2016
Calcule, Formule, Functii, Tabele pivot, Analiza datelor, etc
IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 4028
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Listare Itemuri functie de un numar de itemuri din randul adiacent

Mesaj de IPP » Mie Oct 28, 2020 9:58 am

Buna ziua

@H2SO4

La primul fisier am spus modul de folosire:
"Pentru testare: deschideti fisierul atasat, activati macro/continutul; selectati domeniul de celule cu informatia de pe coloana A "

De restul observatiilor facute (si informatia de test) pentru prima versiune am tinut cont in versiunea urmatoare dar modul de folosire ar fi trebuit sa ramana acelasi. Am testat din nou pe fisierul atasat de dvs. si tot nu am obtinut rezultalte pe care le-ati trecut in mesajul acela.

In fine, se pare ca ati primit solutia asteptata.

IP

H2SO4
Mesaje: 126
Membru din: Mar Apr 19, 2016 12:50 pm

Re: Listare Itemuri functie de un numar de itemuri din randul adiacent

Mesaj de H2SO4 » Mie Oct 28, 2020 11:14 am

Buna ziua,

IPP, imi cer scuze, nu am citit cu atentie chestia cu selectatul DOAR al coloanei A si am selectat ambele coloane, apoi am rulat codul.
De aceea rezultatul eronat din fisierele atasate. Imi pare rau.

Multumesc pentru implicare si ptr. timpul pierdut pentru a ma ajuta.
“Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn.”

Catalin B.
Moderator
Moderator
Mesaje: 813
Membru din: Vin Sep 09, 2011 4:05 pm
Localitate: Iaşi

Re: Listare Itemuri functie de un numar de itemuri din randul adiacent

Mesaj de Catalin B. » Joi Oct 29, 2020 6:09 am

H2SO4 scrie:
Lun Oct 26, 2020 11:06 pm
Multumesc pentru raspuns Catalin,
Conducerea refuza tot ce nu pot sa inteleaga (sper ca nu e vreun sef de-al nostru pe acest site)
Imi cer scuze ca nu am specificat ca dorim rezolvarea cu formule sau cod VBA.

Multumesc.
No problem,
Am pierdut doar un minut ;)

Povestea cu conducerea e cam trasa de par, Nu cred ca un sef nu poate intelege un click dreapta-Refresh, poate un sef de trib.. De multe ori, conducerea accepta o solutie daca e prezentata cum vor ei sa auda, daca refuzam din start chiar ideea de a o prezenta conducerii, problema... nu e la conducere :)

Salutari
Probleme să fie, că soluţii se găsesc...

H2SO4
Mesaje: 126
Membru din: Mar Apr 19, 2016 12:50 pm

Re: Listare Itemuri functie de un numar de itemuri din randul adiacent

Mesaj de H2SO4 » Joi Oct 29, 2020 11:05 am

Buna ziua,
[Povestea cu conducerea e cam trasa de par, Nu cred ca un sef nu poate intelege un click dreapta-Refresh, poate un sef de trib.. De multe ori, conducerea accepta o solutie daca e prezentata cum vor ei sa auda, daca refuzam din start chiar ideea de a o prezenta conducerii, problema... nu e la conducere :)
Cu alte cuvinte, sunt un mincinos, nu?
Nu ar trebui sa-ti mai raspund, dar pare ingamfare din partea ta, care pare ca le stii pe toate.
Conducerea nu doreste decat anumite 'momente', 'poze' ale unor prezentari, iar rapoartele noastre sunt 'aproape' read only, din cauza unor clicuri...
iar chestia cu prezentatul la conducere...prefer sa nu o comentez. Ar fi prea mult de povestit si imi e teama ca ai respinge din start orice argument, cand deja le stii pe toate.

Eu iti multumesc pentru implicare, dar daca consideri ca trebuie sa acceptam, apriori, solutiile tale, atunci nu ne mai oferi solutii. Nu vreau sa dau replici, noi avem expertiza in constructii hardware si software pe parte de IT (retelistica, conexiuni etc).

H2SO4
“Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn.”

Catalin B.
Moderator
Moderator
Mesaje: 813
Membru din: Vin Sep 09, 2011 4:05 pm
Localitate: Iaşi

Re: Listare Itemuri functie de un numar de itemuri din randul adiacent

Mesaj de Catalin B. » Joi Oct 29, 2020 11:34 am

H2SO4 scrie:
Joi Oct 29, 2020 11:05 am
Cu alte cuvinte, sunt un mincinos, nu?
Daca asta s-a inteles, probabil ca m-am exprimat eu gresit si imi cer scuze pentru asta, nici nu poate fi vorba de asa ceva.
Am incercat sa transmit ca daca nu se incearca prezentarea unei solutii, nu putem sti cu precizie de 100% daca va fi acceptata sau nu.

Evident, solutia finala aleasa depinde de criterii pe care nimeni de aici nu le stie in afara de cel care deschide subiectul.
Chiar nu are nici o importanta care este solutia aleasa, toti care contribuie incearca sa isi sustina si sa argumenteze avantajele solutiei proprii, dar NIMENI nu impune o solutie, iar oricum initiatorul subiectului va alege dupa criteriile proprii, capacitatea de intelegere si realitatea din teren, pe care doar el o cunoaste.
Probleme să fie, că soluţii se găsesc...

Indigo-ONE
Mesaje: 231
Membru din: Mar Dec 11, 2018 8:54 pm

Re: Listare Itemuri functie de un numar de itemuri din randul adiacent

Mesaj de Indigo-ONE » Joi Oct 29, 2020 5:47 pm

@Indigo-ONE

Multumim pentru cod, functioneaza perfect.
Problema este ca nu prea intelegem cum functioneaza. Daca ne puteti ajuta si cu ceva explicatii.
Oooooppppssss....
Ai facut ceva si ai deranjat pe unii de pe aici :lol: :) take care... ;)

Trecand la "oile" noastre...
Nu e cine stie ce inginerie....
Totul pleaca de la acea formula cu IF....
Metoda "EVALUATE' este folosita pentru a calcula o formula care poate fi folosita in Excel. Se puteau folosi si "[IF....]" acele paranteze patrate in locul EVALUATE....
Apoi se puteau folosi acele functii (Transpose, Join si Split), scrise pe cate un rand, dar eu prefer sa condensez - daca se poate - codul VBA.
Acele functii (Transpose, Join si Split) nu fac decat sa aduca acele date, la o forma pe care sa o pot prelucra mai usor.
Pentru altceva ....F1 :lol:


Stiu ca stii, dar nu stiu ce stii...
THINKING DOESN'T HURT ----- TRY IT !!!

Scrie răspuns

Înapoi la “Intrebari despre Excel 2016”