Filtrare comuna in mai multe foi/fisiere

Ce este nou in Microsoft Excel 2016?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Excel 2016
Calcule, Formule, Functii, Tabele pivot, Analiza datelor, etc
Indigo-ONE
Mesaje: 164
Membru din: Mar Dec 11, 2018 8:54 pm

Re: Filtrare comuna in mai multe foi/fisiere

Mesaj de Indigo-ONE » Dum Sep 29, 2019 3:23 pm

revin


Stiu ca stii, dar nu stiu ce stii...

Indigo-ONE
Mesaje: 164
Membru din: Mar Dec 11, 2018 8:54 pm

Re: Filtrare comuna in mai multe foi/fisiere

Mesaj de Indigo-ONE » Dum Sep 29, 2019 6:27 pm

Codul se complica.
Apoi, daca se rezolva asta ai sa doresti, si altceva, iar mie nu imi place sa tot revizuiesc coduri pentru ca se tot doreste si altceva, care nu s-a cerut de la inceput.


Stiu ca stii, dar nu stiu ce stii...

gh19612005
Mesaje: 175
Membru din: Lun Dec 28, 2009 6:10 pm
Localitate: Pitesti

Re: Filtrare comuna in mai multe foi/fisiere

Mesaj de gh19612005 » Dum Sep 29, 2019 6:36 pm

Am inteles!
E bine si asa, varianta initiala, cu un singur item in filtrare, plus codul de anulare filtrare, pe care l-am asociat cu un buton.
Inca o data multumesc mult, si o seara faina sa aveti!!

Catalin B.
Moderator
Moderator
Mesaje: 779
Membru din: Vin Sep 09, 2011 4:05 pm
Localitate: Iaşi

Re: Filtrare comuna in mai multe foi/fisiere

Mesaj de Catalin B. » Lun Sep 30, 2019 6:38 am

gh19612005 scrie:
Vin Sep 27, 2019 2:59 pm
Utilizez Excel 2016.

Am exportat 2 fisiere mai mici, care nu au aceeasi structura, le-am salvat intr-un dosar.
Am descarcat fisierul atasat mai sus, am actualizat in el calea catre fisierele mele. Dupa refresh au aparut datele mele, dar coloanele "Nume" pe care as fi dorit sa fac filtrarea sunt coloana "I" si "HN" :?
...fug catre sectiunea "Power Query", sa vad ce pot face in continuare...
Daca in fisiere/foi de lucru diferite coloana "Nume" are de fapt "nume" diferite, acestea se vor constitui in coloane diferite in tabelul combinat.
PQ este sensibil la caractere mari/mici, deci daca in sheet1 ai "Nume" si in sheet2 ai "NUME", vor fi afisate in coloane diferite.
Este suficient sa editezi fisierele sursa ca sa aiba acelasi nume de coloana, la refresh se vor combina corect. Se poate transforma denumirea coloanelor ca sa nu mai faca diferenta intre caractere mici si mari, daca e nevoie, dar chiar si un spatiu in plus poate face diferenta, daca apar in coloane diferite, sigur exista o diferenta de nume.

In varianta anexata, a aparut si un tabel cu criterii filtrare, acestea vor fi aplicate pe coloana nume. Tabelul poate avea oricate randuri, sau nici unul (caz in care se va anula filtrarea, la refresh toate inregistrarile vor fi afisate). Randurile din tabel criterii fara continut vor fi si ele eliminate, deci pot exista si randuri fara valori. Cu alte cuvinte, daca selectezi cele 2 casete cu criterii si apesi tasta delete, la refresh vor fi afisate toate inregistrarile, acele 2 randuri goale din tabel criterii nu se iau in considerare la filtrare.

Asa cum spuneam, e mai usor de configurat decat in visual basic, nu ia decat cateva minute de configurat, iar orice filtre suplimentare se pot face la fel de usor.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Probleme să fie, că soluţii se găsesc...

gh19612005
Mesaje: 175
Membru din: Lun Dec 28, 2009 6:10 pm
Localitate: Pitesti

Re: Filtrare comuna in mai multe foi/fisiere

Mesaj de gh19612005 » Lun Sep 30, 2019 7:45 am

Deci am lamurit :D care era impedimentul: eu avem intr-un fisier "NUME" iar in celalalt "Nume"...
Totusi n-am fost in stare sa fac o interogare cap-coada; am utilizat exemplul atasat de tine. Trebuie sa mai sap...mult...

Catalin B.
Moderator
Moderator
Mesaje: 779
Membru din: Vin Sep 09, 2011 4:05 pm
Localitate: Iaşi

Re: Filtrare comuna in mai multe foi/fisiere

Mesaj de Catalin B. » Lun Sep 30, 2019 8:06 am

gh19612005 scrie:
Lun Sep 30, 2019 7:45 am
Totusi n-am fost in stare sa fac o interogare cap-coada; am utilizat exemplul atasat de tine. Trebuie sa mai sap...mult...
Cam saraca explicatia, poti sa dai si detalii? Nu prea vad ce e de sapat, trebuie doar utilizat...
Presupun ca ai actualizat tabelul criterii filtrare, ai schimbat adresa folder in tabelul Source Folder si ai apasat Refresh in meniul Click dreapta al tabelului de rezultate (sau din tab-ul Data-Refresh All).
Probleme să fie, că soluţii se găsesc...

gh19612005
Mesaje: 175
Membru din: Lun Dec 28, 2009 6:10 pm
Localitate: Pitesti

Re: Filtrare comuna in mai multe foi/fisiere

Mesaj de gh19612005 » Lun Sep 30, 2019 8:23 am

Nu, nuu...fisierul tau a fost lesne de utilizat, am facut exact cum ai spus.
Eu am incercat sa fac o interogare singur, dar m-am pierdut pe parcurs. Trebuie sa mai vad tutorialul de la https://www.itlearning.ro/forum/viewtopic.php?f=138&t=8214#p55289 .

Catalin B.
Moderator
Moderator
Mesaje: 779
Membru din: Vin Sep 09, 2011 4:05 pm
Localitate: Iaşi

Re: Filtrare comuna in mai multe foi/fisiere

Mesaj de Catalin B. » Lun Sep 30, 2019 8:42 am

Ah, ok, inseamna ca am inteles eu gresit, scuze.
Filtrarea functioneaza cum trebuie, sau mai trebuie ceva?
Pentru ajutor in utilizare power query, poti deschide un subiect nou, cu fisiere exemplu ca sa te putem ajuta pe un exemplu concret.
Probleme să fie, că soluţii se găsesc...

gh19612005
Mesaje: 175
Membru din: Lun Dec 28, 2009 6:10 pm
Localitate: Pitesti

Re: Filtrare comuna in mai multe foi/fisiere

Mesaj de gh19612005 » Lun Sep 30, 2019 8:52 am

Da, filtrarea functioneaza.
Multumesc mult!

Scrie răspuns

Înapoi la “Intrebari despre Excel 2016”