Pagina 1 din 1

Eroare cod VBA

Scris: Vin Iun 05, 2015 4:58 pm
de vierme
Buna ziua,
Lucrez cu un formular Access prin care introduc diverse date si le stochez intr-un tabel. In formularul respectiv am cateva casete text in care introduc valori numerice, apoi printr-o linie de cod VBA (la procedura AfterUpdate) fac diverse calcule, comparatii, etc. Problema e ca la oricare din aceste casete text, dupa ce introduc valoarea si ma mut mai departe apare eroarea din fisierul atasat, astfel incat codul VBA nu functioneaza. Va rog sa ma ajutati caci orice as face nu reusesc sa finalizez proiectul datorita acestei erori. Va multumesc.

Re: Eroare cod VBA

Scris: Dum Iun 07, 2015 7:22 pm
de Tzica
Pai ...mai explicit decat ce spune mesajul, adica ".....communicating with ...", nu vad alt raspuns.Concret, verificati, unde faceti respectivele, comparatii verificari?? ..formularul e ..single view sau multiple view???...(simple pareri)

Re: Eroare cod VBA

Scris: Mar Iun 09, 2015 8:17 am
de vierme
Buna ziua. Inca n-am reusit nimic, nu stiu ce setari sa fac. Ce ma surprinde e faptul ca am construit de la zero o alta baza de date cu un formular si cu cod VBA pentru diverse calcule si acolo merge totul ok, in schimb cea veche pe care am actualizat-o cu o serie de calcule noi nu mai functioneaza si nici ceea ce inainte mergea acum duce inevitabil la aceeasi eroare pt procedura "After Update". Ar fi prea mult de lucru sa refac totul de la zero. Am nevoie de ajutor, va rog, cine stie ... Merci.

Re: Eroare cod VBA

Scris: Mie Iun 10, 2015 5:17 pm
de mesersmith
Da, deseori am patit si eu lucrul asta.
Se pare ca totul este de la constructia formularului, link-uri, coduri vba, d-zeu stie ce.
Cand mi-a aparut prima data acest tip de eroare, m-am chinuit zile intregi, zeci de pagini de forumuri citite, zeci de incercari.
Am ajuns la concluzia ca in am doar doua variante prin care puteam rezolva acest tip de problema.
Astfel, prima data incercam repararea bazei prin functia pe care o are access inclusa.
Uneori a mers, dar de cele mai multe ori, nu.
A doua solutie care a mers mereu, a fost reconstruirea integrala a formularului. Doar a acelui formular care iti creaza problema respectiva.
Dupa ce m-am mai rutinat, faceam un alt formular si luam cu copy/paste diferite elemente grafice din formularul cu probleme si la fel faceam si cu codurile vba.

Stiu ca nu este o explicatie sau o solutie profi, insa din pacate, o alta nu am gasit si cum m-am lovit deseori de problema asta, a trebuit sa gasesc ceva. Si cum stiu cat de frustrant este ce ti se intampla, ma gandesc ca e mai mult decat nimic.

Re: Eroare cod VBA

Scris: Joi Iun 11, 2015 5:57 pm
de vierme
Mesersmith, iti multumesc pentru raspuns. Uite azi m-am apucat de o baza de date noua asemanatoare cu ce faceam pana acum, un formular nou si cateva formule in VBA. La inceput a mers struna, dar acum, cand am vrut sa fac testele de final ... stupoare, mereu aceeasi eroare, fie ca e vorba de evenimentul Click, AfterUpdate sau oricare altul. Sa innebunesc, nu alta, dupa 4 ore de efort!!!

Re: Eroare cod VBA

Scris: Dum Iun 14, 2015 7:09 am
de mesersmith
Ce office folosești? Dacă ai 2007, bagă-i sp1. Parcă așa se numește.
Sau încearcă și cu 2010.

Trimis de pe Note 4 SM-N910U

Re: Eroare cod VBA

Scris: Lun Iun 15, 2015 9:58 pm
de vierme
Din moment ce am pus intrebarea la Access 2013 cred ca e destul de clar. Problema e ce naiba de setari se schimba si afecteaza comunicarea dintre baza de date Access 2013 si VBA?

Re: Eroare cod VBA

Scris: Lun Iun 15, 2015 11:41 pm
de mesersmith
Se pare că nu mă ridic la nivelul așteptărilor tale.
Atât doar că fiind pe tapatalk, nu se vede foarte bine subformul unde a fost postat topicul. Scuze.

Trimis de pe Note 4 SM-N910U