legaturi intre tabele functie de nume

Ce este nou in Microsoft Excel 2013?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Excel 2013
Calcule, Formule, Functii, Tabele pivot, Analiza datelor, etc
axel
Mesaje: 22
Membru din: Dum Iul 28, 2019 8:25 am

legaturi intre tabele functie de nume

Mesaj de axel » Dum Iul 28, 2019 9:05 am

Buna, am nevoie de putin ajutor.
Am nevoie sa urmaresc intr-un tabel eficienta activitatii desfasurate.Pentru aceasta am gandit un tabel in care sa introduc timpii necesari executarii proiectului si cat se lucreaza efectiv la acel proiect. Am deschis 3 foi. Activitate, acolo trec intervalul de timp efectiv lucrati, in coala sunt timpii ideali pentru a termina proiectul cu cine lucreaza la el, iar in grafic vreau sa am evidenta fiecarui angajat la timpii ideali in care trebuie sa termine si cat a lucrat el efectiv la acel proiect. Am alocat fiecarui angajat 2 randuri. Pe cel de sus am introdus formula care sa preia intervalul din coala(timpii ideali)
iar randul urmator, cat timp aloca acestui proiect. Astfel pot face o comparatie intre cele 2 randuri.
PAna aici toate bune, insa problema apare-si aici cer sprijin-la foaia grafic. CUm pot face legaturile astfel incat sa nu fie nevoie sa modific formula in functie de angajat si de randul de pe care iau informatia.
Voi detalia concret. AMZA, Are proiect in 1 iulie intervalul 2-12 (orele le-am luat aleator), dar are si in 2 iulie de la ora 13. Insa urmatorul lui proiect poate fi in 5 iulie.In tabelul grafic prin formula introdusa nu se raporteaza la angajat. Asta inseamna ca in grafic, la formula din dreptul lui AMZA din 2 iulie eu trebuie sa ii fac legatura cu Coala E7-E8. In Coala vor fi trecuti in functie de proiect, fara a se respecta o ordine prestabilita.La fel se intampla ptr randul 2 din grafic cand iau datele de la foaia activitate. In grafic trebuie sa ajustez formula pentru acea data si ora ca sa coincida cu ce vreau sa iau din activitate(timpi reali)de fiecare data trebuie sa modific formula in functie de angajat si de randul de unde sa iau informatia.
Dar asta este o munca imensa si ar insemna sa modic de fiecare data formula.
In concluzie, cum pot ca in grafic sa corespunda datele cu cele din coala si activitate in functie de angajat data si ora.
Sper ca am reusit sa ma fac inteles, daca nu va rog sa imi spuneti si revin cu detalii.
Multumesc pentru timpul alocat in a-mi oferi rezolvare.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

axel
Mesaje: 22
Membru din: Dum Iul 28, 2019 8:25 am

Re: legaturi intre tabele functie de nume

Mesaj de axel » Lun Iul 29, 2019 8:06 am

Oare cine imi poate oferi o solutie? Sau sa imi dea o alta varianta sa rezolv problema.
Va multumesc!

Scrie răspuns

Înapoi la “Intrebari despre Excel 2013”