Gasire fisier de catre Windows Explorer

Ce este nou in Microsoft Windows 8?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Windows 8
Închis
IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 4197
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Gasire fisier de catre Windows Explorer

Mesaj de IPP » Vin Iul 27, 2018 1:35 pm

mai bine zis negasire

Buna ziua

Am urmatoarea nelamurire: Ce a facut Microsoft cu sistemul de Search pentru fisiere? Am postat la sectiunea Windows 8 dar si cu Win 7 am aceeasi problema (sa nu fie discutii, ambele sunt cu licenta). Gaseste foarte greu sau uneori chiar deloc un fisier (in principiu de excel sau de word, cu ele am treaba de regula). Si asta chiar daca ii dau, si partial, numele fisierului dorit. Nu am avut ocazia sa verific pe Win 10 dar banuiesc ca e cam acelasi lucru...

Ce se poate face in acest sens in afara de a sti sa gasesc rapid, manual, printre sute de fisiere, fisierul dorit?

Toate ca toate, dar in Windows XP (si windows 95) imi gasea repede fisierul nu numai daca in denumire exista cuvantul cheie ci si daca acel cuvant exista si in interiorul fisierului fara sa umblu la alte setari de genul data crearii fisierului, dimensiunea, tipul etc.

Multumesc
IP

Dr.Windows
Moderator
Moderator
Mesaje: 4570
Membru din: Vin Iul 31, 2009 7:32 am

Re: Gasire fisier de catre Windows Explorer

Mesaj de Dr.Windows » Sâm Iul 28, 2018 1:21 pm

Presupunand ca nu s-a defectat ceva mai grav... am mai vazut situatii in care serviciul de indexare nu si-a mai revenit decat dupa reinstalarea de Windows... poti incerca sa verifici cateva proprietati.Doar cauta "Indexing Options" dupa ce apesi butonul start si verifica daca sunt active urmatoarele optiuni:

1. Folosind butonul Modify verifica daca mai sunt selectate locatiile in care se afla fisierele respective
2. Folosind butonul Advanced verifica daca sunt active optiunile de indexare a fisierelor criptate (in cazul in care ai fisiere criptate), iar in tabul "File types" verifica sa fie activa optiunea "Index Properties and File Contents", altfel, implicit este activa optiunea "Index Properties Only"

IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 4197
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Gasire fisier de catre Windows Explorer

Mesaj de IPP » Vin Aug 17, 2018 3:53 pm

Buna ziua

Scuze pentru raspunsul intarziat si... incomplet.

Nota: la ambele calculatoare am drept de administrator.

win8.1.
1. La folosirea butonului Modify apare mesajul: "Operating system is not configuret to run this application." urmat de mesajul COM Surrogate has stopped working ....Windows will close the program and notify you if a solution is available". Dupa care totusi apare fereastra unde sa poti bifa/debifa locatii. Bifate/nebifate nu am obtinut niciun rezultat atunci cand a venit vorba de cautarea propriu zisa.

win 7.
1. La folosirea butonului Modify nu au aparut erorile de mai sus dar nici rezultate nu am obtinut

2.Ambele versiuni. Intr-adevar optiunea implicita era Index Properties Only. Am comutat pe cealalta dar nu am obtinut rezultate scontate.

Dupa ceva timp am dat rebuild la index si am lasat cateva ore calculatoarele sa mearga fara a mai lucra nimic pe ele in ideea ca poate se va reface ceea ce trebuie.
Pe win 7 a aparut la un moment dat ceva mesaj ca nu mai poate sa faca treaba dupa ce indexase cateva zeci de mii de fisiere.
Pe win 8 pur si simplu s-a oprit de la sine dupa ce indexase cateva mii de fisiere.

Una peste alta, acum in win 8 nici macar cautarea in mesajele din outlook (2016, cu licenta) nu mai functioneaza deloc (inainte mergea).

Nu am timp si nervi prea multi in perioada asta asa ca probabil voi reincerca cu alta ocazie.

Multumesc oricum
IP

Închis

Înapoi la “Intrebari despre Windows 8”