Logoff script - Deployment la acest script

Ce este nou in Microsoft Windows XP?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Windows XP
Închis
Mihai38
Mesaje: 10
Membru din: Sâm Feb 22, 2014 11:48 pm

Logoff script - Deployment la acest script

Mesaj de Mihai38 » Vin Iun 20, 2014 5:39 pm

Buna ziua

Stiu ca Windows XP este mort, dar....

Am nevoie sa pun un script pe Logoff, pe niste statii din retea, retea in WORKGROUP nu in domeniu/Active Directory. Datorita numarului ridicat de statii, caut o metoda de deploy a acestui script pentru a evita singura metoda la indemana: de a merge pe fiecare statie si sa fac setarea manual prin GPO.
Am incercat sa captez cheile din registry, am reusit, dar nu este suficient, se pare ca XP mai scrie undeva, ceva. Registrii nu sunt suficienti pentru a introduce acele key pe alte statii printr-un fiser .cmd sau .reg. Pe statiile celelalte, doar cu acele key nu se intampla nimic.

Stie cineva o metoda de a face deploy la aceasta setare din GPO in afara de setarea manuala pe fiecare statie??? Sau daca XP mai scrie undeva anume ceva referitor la asta si nu stiu eu?
Are cineva cunostinte mai aprofundate de XP pe aici?
Multumesc

Dr.Windows
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 4567
Membru din: Vin Iul 31, 2009 7:32 am

Re: Logoff script - Deployment la acest script

Mesaj de Dr.Windows » Vin Iun 20, 2014 6:19 pm

Din pacate la "un numar ridicat de statii" efortul administrativ creste simtitor fara AD.
Fara AD nu prea ai de ales si va trebui sa faci setari pentru fiecare statie in parte, chiar daca asta ar insemna:

1. Sa copiezi scriptul de log-off pe fiecare statie in locatia corespunzatoare: %WINDIR%\System32\GroupPolicy\User\Scripts\Logoff\
2. Sa faci un export de politici de pe o statie configurata correct utilizand comanda SECEDIT
3. Sa faci un import de politici pe celelalte statii folosind optiunea de import ale aceleasi comenzi SECEDIT

Nu am folosit aceasta abordare in practica dar in teorie... e cam singura varianta... si nu stiu cat ai putea sa automatizezi din aceste comenzi (macar copierea si importul) daca ai deja configurat un script la logon in care ai putea insera cate ceva, sau poate utilizand o modalitate de executare "remote" prin folosirea utilitarului PSEXEC din suita Sysinternals.

Mihai38
Mesaje: 10
Membru din: Sâm Feb 22, 2014 11:48 pm

Re: Logoff script - Deployment la acest script

Mesaj de Mihai38 » Vin Iun 20, 2014 7:41 pm

Punctul 1 se rezolva cu un script la Logon (copierea din retea a scriptului de logof si punerea lui in locatia corespunzatoare %WINDIR%\System32\GroupPolicy\User\Scripts\Logoff\).
2. Comanda secedit o cunosc foarte bine dar se refera la politicile de securitate prin templates, nu are nicio legatura cu setarea mea de logoff care trebuie pusa prin gpedit.msc. Ceea ce se face prin gpedit.msc este mai complicat decat un templates.inf din Local Security Policy.
3. Am automatizat si asta.

Dar repet, Local Security Policy (adica ceea ce ai spus tu [1, 2, 3] - Start -> Run ->mmc.exe -> Add Remove Snap-In - Security Templates - MyTemplate) nu este acelasi lucru cu Grup Policy Editor (Start -> Run ->gpedit.msc -> Windows Settings -> Scripts) prin care se seteaza in XP acest script pe LogOff. Pe mine ma enerveaza ca nu reusesc sa captez toate modificarile de la nivelul S.O. prin gpedit.msc, e un pic mai delicat aici. Altfel o rezolvam imediat si cu copierea si cu importul, ruland un soft de remote pt windows cu credentiale de admin. Era banal asa :)
Nu vad pe unde au loc toate modificarile in XP facute prin Grup Policy. Pentru ca mai scrie undeva ceva. Cheile din registri nu sunt suficiente, am facut proba pe alta statie doar cu cheile si nu se intampla nimic.
Credeam stie cineva vreo smecherie rapida :)

Închis

Înapoi la “Intrebari despre Windows XP”