update vista
am avut instalat pe laptop Vista ultimate iar fisierele de update si le-a instalat pe o alta partitie decat cea in care era sistemul de operare (adica pe D). Acum am instalat W7 si vreau sa sterg fisierele respective (folderele au in denumire o insiruire de litere si cifre) dar primesc mesaj de alerta cum ca fisierele respective sunt legate de sistem si nu le pot sterge.
Re: update vista
Nu prea o să poți șterge fișierele, deoarece au setate permisiuni.
Merge ori:
1) format D
2) folosește un live CD/USB cu Ubuntu, și șterge manual fișierele.
Merge ori:
1) format D
2) folosește un live CD/USB cu Ubuntu, și șterge manual fișierele.
Poti sa foloseste programele Unlocker sau LockHunter.
Sau, incearca sa intri in Safe Mode si sa stergi de acolo folderele respective.
Sau, goleste partitia D (mai putin folderele respective) si incearca formatare.
Sau, incearca sa intri in Safe Mode si sa stergi de acolo folderele respective.
Sau, goleste partitia D (mai putin folderele respective) si incearca formatare.
M-am gandit si eu la formatare. Cred ca nu ma lasa sa le sterg pentru ca W7, cand l-am instalat mi-a pastrat si versiunea naterioara de windows.
-
Deci nu a fost o instalare "pe curat"...
Eu ti-as recomanda si o reinstalare de windows, cu formatarea partitiei unde e windows-ul acum (desigur ar fi bine sa salvezi tot ce ai nevoie de acolo in alta parte inainte de reinstalare cu formatare. Asa, o sa poti sterge si acele fisiere de pe d:.
Eu ti-as recomanda si o reinstalare de windows, cu formatarea partitiei unde e windows-ul acum (desigur ar fi bine sa salvezi tot ce ai nevoie de acolo in alta parte inainte de reinstalare cu formatare. Asa, o sa poti sterge si acele fisiere de pe d:.
-
Indiferent ce metoda ai folosit (Upgrade sau Custom fara formatare) mai mult ca sigur ca Windows-ul vechi este stocat intr-un folder denumit 'Windows.old'. Intra in el si copiaza-ti de acolo fisiere importante (daca ai avut chestii prin My Documents etc.) si dupa aceea foloseste Disk Cleanup. Windows-ul vechi se va sterge si vei ramane cu Windows 7. Daca ramane folderul Windows.old dupa cleanup, poti sa il stergi fara probleme. Eventual, fa o curatare si cu CCleaner, pentru ca iti va merge mult mai bine sistemul.
Daca ai probleme, reply.
Iulian Atanasoae
-- future Microsoft MVP --
Daca ai probleme, reply.
Iulian Atanasoae
-- future Microsoft MVP --
Pina la urma, cum ai rezolvat ?
Deocamdata nu am facut nimic. Cred ca o sa reinstalez W7 (sau poate chiar 8) dar momentan, din lipsa unei conexiuni bune la internet, am sistat actiunea.