Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile scrise gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 2 tipuri diferite de cursuri AutoCAD in clasa (cu instructor acreditat)

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, pe cel mai mare portal de e-learning Microsoft Office din Europa: peste 7000 lectii video interactive in limba romana.

Prima etapa in realizarea unui desen o reprezinta setarile initiale, referitoare la unitatile de masura utilizate (mm sau inch), stabilirea marimii formatului de lucru, a setarilor de asezare in pagina, stabilirea parametrilor pentru functiile ajutatoare de desenare. Pentru marirea productivitatii, salvati aceste setari in fisiere sablon.

Reprezinti o companie si doresti acest curs pentru angajatii/colegii tai?

Citeste cu atentie procedura noastra de instruire Microsoft Excel pentru companii (ce se aplica oricarui alt curs).

Optiunile de vizualizare vor permite marirea sau micsorarea imaginii desenului in zona grafica, deplasarea sa in campul vizual, precum si rotirea pentru stabilirea unei vederi tridimensionale.

Ai intrebari tehnice legate de AutoCAD si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale AutoCAD

Un desen AutoCAD contine, pe langa obiectele componente, o baza de date interna care stocheaza toate informatiile referitoare la toate elementele grafice. Puteti interoga aceasta baza de date pentru obtinerea informatiilor relevante.

Intr-un desen mare, continand multe obiecte simple, veti putea grupa anumite elemente pentru a le gestiona mai usor, creand blocuri (Block). Blocurile vor face parte dintr-o biblioteca si vor putea fi reutilizate si in alte desene.

Etapa finala in elaborarea desenului tehnic este reprezentata de totalitatea operatiilor de asezare intr-un format standardizat de hartie, stabilirea scarii de reprezentare a proiectiilor, includerea chenarelor, a tabelelor indicatoare si a tabelelor de componenta si, apoi tiparirea desenului, sau salvarea acestuia in format PDF.

O buna abordare in crearea modelelor tridimensionale este utilizarea corpurilor solide. Acestea contin si substanta din interior, si, din acest motiv, veti putea pune in evidenta si diferite forme interioare (gauri, decupaje, buzunare, etc.). Se pot face calcule de volume si mase si se pot aplica materiale.