schimbare range conditionat

Ce este nou in Microsoft Excel 2010?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Excel 2010
Calcule, Formule, Functii, Tabele pivot, Analiza datelor, etc

schimbare range conditionat

Mesajde pedersen » Joi Aug 31, 2017 2:22 pm

Salut

As vrea sa se schimbe range-ul in functie de conditie

daca A5 =1

si am formula =countif($B$1:B100,3)

la A5 formula sa devina =countif($B$5:B105,3)
pedersen
 
Mesaje: 61
Membru din: Mie Apr 15, 2015 7:48 pm

Re: schimbare range conditionat

Mesajde IPP » Joi Aug 31, 2017 3:06 pm

Buna ziua

Nu vad cum in aceeasi celula (A5) sa aveti si valoarea 1 si o formula in acelasi timp. Poate, daca folositi macro se poate sa scrieti intr-o celula 1 iar macro sa insereze in acelasi loc formula dorita (evident prin suprascrierea acelei valori)

Daca din enuntul dvs. trebuia inteles ceva de genul: "Daca in A1 nu am nimic atunci in A5 sa apara rezultatul formulei COUNTIF($B$1:B100;3) si daca scriu 1 in A5 sa apara rezultatul formulei COUNTIF($B$5:B105;3) atunci incercati:

=IF(ISBLANK($A$1),COUNTIF($B$1:B100;3),IF($A$1=1,COUNTIF($B$5:B105;3),"Caz Nespecificat"))


Poate reformulati enuntul atasand si un fisier exemplu.

IP

PS Va rugam ca pe viitor sa creati subiectul nou in sectiunea dedicata versiunii de Excel pe care o folositi. Sectiunea de Tips... nu este pentru probleme.
IPP
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 3629
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: schimbare range conditionat

Mesajde pedersen » Joi Aug 31, 2017 4:37 pm

cred ca am gresit

pe coloana A este conditia pentru a se schimba rangeul

pe coloana B sunt datele de numarat

si pe coloana C sa fie formula

deci daca la A5 =1, A25=1, A50=1

formula de la C trebuie sa fie asa la C1 = countif($B$1:B1,criteria)

la C5 =countif($B$5:B5,criteria)

la C25 = countif($B$25:B25,criteria)

si asa mai departe.

campurile A5, A25, A50 contin totdeauna aceiasi vaoare care va fi folosita ca si conditie

daca A5=1 C5= countif($B$5:B5,criteria)
pedersen
 
Mesaje: 61
Membru din: Mie Apr 15, 2015 7:48 pm

Re: schimbare range conditionat

Mesajde TudyBTH » Joi Aug 31, 2017 10:08 pm

Buna,
v-am sters ultimul mesaj postat pentru ca are exact aceasi tema cu acesta (ce sa facem, regulamentul, dar sa stiti ca pt dv este facut ca sa va fie mai usor sa gasiti ceea ce cautati).

Desi mi-as dori sa va ajut cu adresare indexata la cere faceti apel, nu pot sa o fac pentru ca nu este foarte clar ceea ce solicitati (cel putin pentru mine).
In consecinta v-as sugera sa atasati un mic fisier din care sa rezulte ce aveti (adica unde si cum arata datele) si ceea ce doriti sa obtineti (indicati cat mai clar locul unde doriti sa apara rezultatul si - fel de explicit - ce valoare ati dori sa obtineti fata de datele introduse in fisier).

Cu stima
Am invatat sa inotam in apa, ca pestii
Am invatat sa zburam in aer, ca pasarile
A ramas doar sa invatam sa traim pe Pamant, ca Oamenii.
TudyBTH
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 802
Membru din: Joi Feb 11, 2016 2:12 pm
Localitate: Cluj Napoca

Re: schimbare range conditionat

Mesajde pedersen » Joi Aug 31, 2017 10:29 pm

In fisierul atasat rezultatele sunt pe coloana C as dori o formula care sa fie introdusa o singura data si sa produca rezultatele de pe coloana C
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
pedersen
 
Mesaje: 61
Membru din: Mie Apr 15, 2015 7:48 pm

Re: schimbare range conditionat

Mesajde TudyBTH » Joi Aug 31, 2017 11:15 pm

Ei, alta treba

ok, aveti in fisierul atasat doua solutii.

in sheet "Solutia1" exista o coloana ajutatoare in care se calculeaza/afiseaza pozitia ultimului "marcator" intalnit din col. A.
formula foloseste acest rezultat intermediar pentru formarea range-ului in care se va face cautarea.
aceasta solutie implica sa puneti un marcator si la inceputul sirului (A5=1)
este o solutie mai "din topor" dar va ajuta sa intelegeti mai usor "cum se face"

in sheet "Solutia2" aveti o rezolvare dintr-o singura formul, care nu necesita "marcator" la inceputul sirului (A5)
Cod: Selectaţi tot
=COUNTIF(OFFSET($B$5,IFERROR(MATCH(2,$A$5:$A5,1),1)-1,,ROWS($1:1)-IFERROR(MATCH(2,$A$5:$A5,1),1)+1),3)
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Am invatat sa inotam in apa, ca pestii
Am invatat sa zburam in aer, ca pasarile
A ramas doar sa invatam sa traim pe Pamant, ca Oamenii.
TudyBTH
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 802
Membru din: Joi Feb 11, 2016 2:12 pm
Localitate: Cluj Napoca

Re: schimbare range conditionat

Mesajde pedersen » Joi Aug 31, 2017 11:25 pm

mersi m-as fi asteptat la o formula mai scurta daca o mai combin si cu altceva devine prea lunga
pedersen
 
Mesaje: 61
Membru din: Mie Apr 15, 2015 7:48 pm

Re: schimbare range conditionat

Mesajde TudyBTH » Joi Aug 31, 2017 11:32 pm

imi pare rau ca v-am dezamagit
pe la noi s-a impamantenit covingerea ca "de scurta nu-I bai ca-I prea lunga, de graoasa sa nu fie prea subtire", asa ca eu tot timpul sunt tentat sa merg dupa aia batraneasca.
daca dv stiti cum sa o faceti mai scurta si sa va fie mai bine sa ne spuneti si noua.
Am invatat sa inotam in apa, ca pestii
Am invatat sa zburam in aer, ca pasarile
A ramas doar sa invatam sa traim pe Pamant, ca Oamenii.
TudyBTH
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 802
Membru din: Joi Feb 11, 2016 2:12 pm
Localitate: Cluj Napoca

Re: schimbare range conditionat

Mesajde pedersen » Joi Aug 31, 2017 11:37 pm

ok dar eu pus un 1 pe coloana A dar nu stiu exact care 1 din formula reprezinta conditia si care face parte din formula?
pedersen
 
Mesaje: 61
Membru din: Mie Apr 15, 2015 7:48 pm

Re: schimbare range conditionat

Mesajde pedersen » Joi Aug 31, 2017 11:38 pm

va rog sa inlocuiti 1 in formula cu "cond" de exemplu.
pedersen
 
Mesaje: 61
Membru din: Mie Apr 15, 2015 7:48 pm


Înapoi la Intrebari despre Excel 2010

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori