Multiplicare inregistrari

Ce este nou in Microsoft Access 2010?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Access 2010.
Baze de date, Interogari, Formulare, Rapoarte, etc
Închis
danyt
Mesaje: 160
Membru din: Joi Mar 31, 2011 11:01 pm

Multiplicare inregistrari

Mesaj de danyt » Sâm Feb 20, 2016 9:19 pm

Buna tuturor,

Poate denumirea topic-lui nu este prea nimerita insa, poate pana la final, o sa intelegeti cam ce vreau eu sa fac!!
Deci:
- Intra in gestiune un produs, intr-o anumita cantitate, unitate de masura, etc., pe care-l introduc prin formularul Fintrari;
- Din acesta prin apasarea unui cmdbutton deschid formularul pentru distribuirea lui. Aici, daca produsul este sub forma de complet, prin apasarea altui cmdbutton deschid formularul Fcomplet pentru introducerea intregului complet! Ei aici e aici!!!.....fiindca daca am un produs in cantitate mare (zeci/sute), prin aceasta ,,solutie" inebunesc pana bag la fiecare completul!! M-am gandit sa leg altfel tabelul Tblcomplet si anume de Tblintrari insa, compounerea unui complet este aceeasi ca si numar/denumire de elemente constituente doar ca seriile difera asa ca nu e bine!

In formularul Fdistribuiri pot multiplica inregistrarea si de aceea, ma gandeam ca poate o data cu aceasta operatiune, pentru acelasi iddistribuire, sa pot multiplica si completul aferent!
Poate nu am abordat eu corect problema......nu stiu! Orice sugestie este binevenita,

Multumesc anticipat.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Tzica
Mesaje: 639
Membru din: Sâm Aug 11, 2012 10:52 pm

Re: Multiplicare inregistrari

Mesaj de Tzica » Lun Feb 22, 2016 7:04 pm

1.Tblcomplet, am remarcat, nu are cheie primara;
2.Doar ca sugestie, presupun ca e ceva similar unui proces de productie.Si atunci, "pe teren", succesiunea, ar fi urmatoarea:
S1 - Se receptioneaza materiile prime (in cazul de fata monitoare, calculatoare, acumulatoare etc...);
S2 - Se combina/asambleaza si se obtine un produs finit;
S3 - Se "preda" produsul finit la gestiunea de Produse Finite.
In acest caz..avem doua solutii:
- ca fiecare produs finit astfel obtinut va trebui "botezat", ca sa il putem distinge de altele asemanatoare. (sa zicem UnitatetCalcul 01 , 02 samd), ca sa putem sa-i alocam seriile unice (si aici..bagam de mana fiecare "materie prima")
- sau pastram o singura denumire (nu sunt in domeniu nu cunosc criterii specifice) , de exemplu UnitateCalculTip1 , Tip2 etc..(aici, am putea specula un tabel numit reteta);
Remarca:
Depinde acum de cat de analitici dorim sa fim...in sensul ca mai putem face o gestiune pentru acele unitati care vin de tip "complet"..sau sa le denumim altfel, doar pentru a distinge intre cele asamblate de noi, si cele venite "de-a gata".

danyt
Mesaje: 160
Membru din: Joi Mar 31, 2011 11:01 pm

Re: Multiplicare inregistrari

Mesaj de danyt » Mar Feb 23, 2016 9:05 pm

Buna,
In mare asa e. Am rezolvat aspectele de introducere Si distribuire a materialelor insa, asa cum spuneam in deschiderea topic-Lui, m-am lovit de chestiunea asta legata de introducerea seriilor la echipamentele din compunerea completului. Ex. Imi intra in gestiune, sa zicem, calculator I5, 30 complete fiecare avand monitor cu seria...., unitate centrala seria......, ups seria......, etc. Ca urmare, ma gandeam ca exista o solutie ca o data ce introduc primul complet, toate inregistrarile sa le copiez in buffer Si sa le import la urmatorul complet, urmand ca seriile sa le modific ulterior! Multumesc.

Tzica
Mesaje: 639
Membru din: Sâm Aug 11, 2012 10:52 pm

Re: Multiplicare inregistrari

Mesaj de Tzica » Mie Feb 24, 2016 6:17 pm

Doar de placerea socializarii, pentru ca daca e ceea ce banuiesc eu, clar depaseste cunostintele mele in materie de VBA.
Nu imi e clar cu ..seriile.Inteleg ca e deja o serie pe unitatile primite, si atunci ar mai trebui un camp SerieStart.Si atunci:
- Am putea face o singura inregistrare pentru, de ex. opt bucati, in bufferul nostru , dupa care la repartizare, musai sa avem un contor care daca repartizam patru, sa inceapa sa aloce seriile (din campul Serie start) incrementand cate o unitate pentru fiecare bucata repartizata. (Deci, musai ca seria sa fie consecutiva, iar la repartizare sa se tina cont de seriile deja repartizate)
- Daca alocam noi seriile noastre, se simplifica problema contorului.
(Adica, ceva in sensul celor de mai sus, am in modulul programului de contabilitate, daca receptionez opt imobilizari/mijloace fixe ..dupa ce completez datele facturii, doar trec cantitatea, si programul automat imi face opt fise a mijlocului fix.)
err...am nimerit ? :-)

danyt
Mesaje: 160
Membru din: Joi Mar 31, 2011 11:01 pm

Re: Multiplicare inregistrari

Mesaj de danyt » Joi Feb 25, 2016 6:06 pm

Buna,
Asa cum incercam, mai sus, sa explic ,,firul logic al pasilor" , problema mea nu e la distribuire unde pot duplica inregistrarile (vezi exemplul atasat frmdistribuiri) ci, compunerea completului fiecarui echipament care, ca si compunere Este aceeasi insa seriile difera. Cu alte cuvinte ceea ce as avea eu nevoie s-ar numi copy paste multiple records for a form to another!adica copiez in clipboard toate inregistrarile din form -ul complet aferent unei echipament si le lipesc intr-altul unde modific doar seriile. Multumesc

malasorte
Mesaje: 337
Membru din: Lun Ian 23, 2012 5:56 pm
Localitate: Galati

Re: Multiplicare inregistrari

Mesaj de malasorte » Lun Mar 07, 2016 6:24 pm

Salut.Sincer nu am inteles in totalitate ce ar trebui facut si mai mult de atat cu s-ar putea face (ceea ce ai cerut). Ma gandeam totusi daca cumva ai face un formuar in care sa introduci completul sub o denumire pentru fiecare complet care este legat cu un subform unde avem componentele si ulterior in formul de distribuie care ar avea la baza un query cu data distribuirii is not null si data casarii is null si astfel ar mai scadea numarul completelor ce trebuie distribuite. In aceiasi ordine de idei, posibil, ar trebui ca si pentru componente sa existe o data de formare a completului si astfel se vor filtra si vor ramane cele care nu fac parte dintr-un complet si completele nedistribuite.

Închis

Înapoi la “Intrebari despre Access 2010”