adunare valori bold-uite -- posibil SF ;)

Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Excel 2007. Calcule, Formule, Functii, Tabele pivot, Analiza datelor, etc

adunare valori bold-uite -- posibil SF ;)

Mesajde cristi_lazarro » Lun Ian 11, 2010 10:41 pm

buna seara,

am postat acest subiect la excell in speranta ca nu va fi cu vba, ;)

se poate realiza acest lucru, in excell?

multumesc,
Avatar utilizator
cristi_lazarro
 
Mesaje: 841
Membru din: Mie Noi 04, 2009 5:57 pm

Re: adunare valori bold-uite -- posibil SF ;)

Mesajde Dr.Excel » Lun Ian 11, 2010 10:45 pm

da, este sf :)
dar putem sa-ti facem un UDF (user defined function-evident tot in vba), iar tu sa o folosesti direct in formule ca pe o functie obisnuita ;)

Cod: Selectaţi tot
Function ESTE_BOLD(cell) As Boolean
'
' Returneaza TRUE daca celula este bold
ESTE_BOLD = cell.Range("A1").Font.Bold
End Function
Dr.Excel
MCT, MCITP
MOS Master Instructor
IT Learning
Avatar utilizator
Dr.Excel
Site Admin
Site Admin
 
Mesaje: 1915
Membru din: Sâm Ian 24, 2009 1:45 pm
Localitate: Bucharest

Re: adunare valori bold-uite -- posibil SF ;)

Mesajde Dr.Windows » Mar Ian 12, 2010 6:53 am

Sau o alta varianta... dar tot cu VBA (ca altfel nu se poate):

Cod: Selectaţi tot
Function SumBold(ByVal interval As Range)
    Dim nSuma As Long
    nSuma = 0
    For Each cell In interval
        If cell.Font.Bold = True Then
            nSuma = nSuma + cell.Value
        End If
       
    Next cell
    SumBold = nSuma
End Function


Functie pe care o poti apela la fel ca si SUM: =SumBold(A1:A6)
Dr.Windows
Site Admin
Site Admin
 
Mesaje: 4493
Membru din: Vin Iul 31, 2009 7:32 am

Re: adunare valori bold-uite -- posibil SF ;)

Mesajde cristi_lazarro » Mar Ian 12, 2010 11:59 am

da, am omis si varianta cu functie in pagina

multumesc!

...ce usor a devenit excell-ul cu acest forum :)


spor la toata lumea!
Avatar utilizator
cristi_lazarro
 
Mesaje: 841
Membru din: Mie Noi 04, 2009 5:57 pm

Re: adunare valori bold-uite -- posibil SF ;)

Mesajde cristi_lazarro » Mar Ian 12, 2010 12:19 pm

revin cu o adaugare/rugaminte

s-ar putea sa nu-mi rotunjeasca cifrele de dupa virgula?


ms!
suma bolduit.xlsm
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Avatar utilizator
cristi_lazarro
 
Mesaje: 841
Membru din: Mie Noi 04, 2009 5:57 pm

Re: adunare valori bold-uite -- posibil SF ;)

Mesajde smcsa » Mar Ian 12, 2010 12:54 pm

In loc de Long pune Double (Long e integer)

Nu poti cu functii Excel "din fabrica" pentru ca nu exista nici-o functie care sa-ti returneze font style-ul.
smcsa
 
Mesaje: 2805
Membru din: Mar Sep 29, 2009 7:29 pm
Localitate: Timisoara

Re: adunare valori bold-uite -- posibil SF ;)

Mesajde cristi_lazarro » Mar Ian 12, 2010 4:55 pm

ok,

multumesc!
Avatar utilizator
cristi_lazarro
 
Mesaje: 841
Membru din: Mie Noi 04, 2009 5:57 pm

Re: adunare valori bold-uite -- posibil SF ;)

Mesajde draz » Mie Ian 13, 2010 11:17 am

cum trebuie salvat codul in Personal.xlsb astfel incat formula sa poata fi folosita in orice workbook?

mi'a mers doar cand am inserat un codul in fiecare workbook
draz
 
Mesaje: 27
Membru din: Mie Dec 23, 2009 4:51 pm

Re: adunare valori bold-uite -- posibil SF ;)

Mesajde cristi_lazarro » Mie Ian 13, 2010 11:57 am

la mine e mai bizar, nu mai gasesc unde am bagat functia. am introdus-o cu new macro si cand vreau sa o mai caut, nimic
;)

cum rezolvi ceea ce spui tu, ai optiune in care te intreaba unde sa-l salvezi dar, voi lasa pe cei mai in masura sa te ajute, sper ca nu te superi ;)
Avatar utilizator
cristi_lazarro
 
Mesaje: 841
Membru din: Mie Noi 04, 2009 5:57 pm

Re: adunare valori bold-uite -- posibil SF ;)

Mesajde smcsa » Mie Ian 13, 2010 12:22 pm

Ca sa vezi o functie trebuie sa deschizi editorul VBA, in lista de la Macro nu apare
smcsa
 
Mesaje: 2805
Membru din: Mar Sep 29, 2009 7:29 pm
Localitate: Timisoara

Următorul

Înapoi la Intrebari despre Excel 2007

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori