culoare celule

Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Excel 2007. Calcule, Formule, Functii, Tabele pivot, Analiza datelor, etc
adi4699760
Mesaje: 24
Membru din: Mie Aug 19, 2009 3:13 pm

culoare celule

Mesaj de adi4699760 » Mar Sep 08, 2009 8:07 pm

Cum pot colora un rand intreg (1:1) daca A1 contine "reziliat"?
Mentionez ca celulele A2, A3, etc. au date in ele, dar vreau sa se coloreze automat at. cand A1 contine "reziliat".

Avatar utilizator
gecs
Moderator
Moderator
Mesaje: 2311
Membru din: Sâm Aug 15, 2009 10:05 am
Localitate: Bucuresti

Re: culoare celule

Mesaj de gecs » Mar Sep 08, 2009 8:50 pm

Selectezi randul.
Conditional Formatting -> Manage Rules...-> New Rule...-> Use a formula to determine which cells to format -> Format values where this formula is true: =$A$1="reziliat" -> Format... -> Fill -> selectezi culoarea -> OK -> Apply -> OK

Daca vrei pentru mai multe randuri aceeasi conditie de formatare, selectezi randurile respective, mai intai, daca e cazul, Clear Rules -> Clear Rules from Selected Cells, apoi ca mai sus, dar formula va fi:
=$A1="reziliat" daca selectia a inceput cu randul 1, sau modifici 1 inlocuindu-l cu numarul primului rand din selectie. Atentie insa ca la copiere se vor copia si regulile de formatare conditionata!

P.S. In postarea ta cred ca in loc de A2, A3 ai vrut sa spui B1, C1...

adi4699760
Mesaje: 24
Membru din: Mie Aug 19, 2009 3:13 pm

Re: culoare celule

Mesaj de adi4699760 » Mar Sep 08, 2009 9:32 pm

Da ai dreptate am vrut sa spun B1, C1...

Am reusit sa fac sa se coloreaza A1 care contine "reziliat", dar cum pot face se se coloreze automat si B1, C1... in rosu NUMAI daca A1 contine "reziliat" dar in B1, C1... sunt alte date?

Avatar utilizator
gecs
Moderator
Moderator
Mesaje: 2311
Membru din: Sâm Aug 15, 2009 10:05 am
Localitate: Bucuresti

Re: culoare celule

Mesaj de gecs » Mar Sep 08, 2009 9:50 pm

Nu inteleg prea bine: B1, C1... pot contine si ele valoarea "reziliat"? Te rog explica mai pe larg ce se intampla cu A1 cand contine valoarea "reziliat" si cand contine alta valoare(Fill + Font) si ce se intampla cu celelalte celule de pe 1:1 cand A1="reziliat", cand A1<>"reziliat", cand B1, C1... = A1, cand B1, C1... <> A1 (Fill + Font). Probabil ca va trebui sa creezi mai multe reguli, dar care si cum si pentru care celule depinde de situatiile posibile enumerate anterior.

Avatar utilizator
Dr.Excel
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 1921
Membru din: Sâm Ian 24, 2009 1:45 pm
Localitate: Bucharest
Contact:

Re: culoare celule

Mesaj de Dr.Excel » Mar Sep 08, 2009 9:52 pm

mai bine atasezi cartea :D
Dr.Excel
MCT, MCITP
MOS Master Instructor
IT Learning

adi4699760
Mesaje: 24
Membru din: Mie Aug 19, 2009 3:13 pm

Re: culoare celule

Mesaj de adi4699760 » Mar Sep 08, 2009 10:09 pm

ok atasez cartea
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Avatar utilizator
gecs
Moderator
Moderator
Mesaje: 2311
Membru din: Sâm Aug 15, 2009 10:05 am
Localitate: Bucuresti

Re: culoare celule

Mesaj de gecs » Mar Sep 08, 2009 10:21 pm

Vezi in fisierul atasat: scrie "reziliat" pe coloana A in randurile care au date, dar nu copia textul din A1, sau cel mult copy -> paste special -> values.
Selecteaza randurile care contin date, mergi la Conditional Formatting - Manage Rules... si vezi care e regula aplicata - aceeasi despre care vorbeam in prima mea postare in varianta in care vrei regula pe mai multe randuri (ceea ce era de prevazut)...
culoare_1.xlsx
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

adi4699760
Mesaje: 24
Membru din: Mie Aug 19, 2009 3:13 pm

Re: culoare celule

Mesaj de adi4699760 » Mar Sep 08, 2009 10:34 pm

superb...

Acum am inteles...

multumesc

cristi
Mesaje: 9
Membru din: Mie Aug 26, 2009 5:48 pm

Re: culoare celule

Mesaj de cristi » Joi Sep 10, 2009 11:03 pm

gecs scrie:Selectezi randul.
Conditional Formatting -> Manage Rules...-> New Rule...-> Use a formula to determine which cells to format -> Format values where this formula is true: ...
foarte buna solutia. Chiar mi-ar fi fost util de mai multe ori dar nu am stiut ca se poate asa ceva.

Avatar utilizator
stelea
Mesaje: 98
Membru din: Vin Aug 07, 2009 11:31 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: culoare celule

Mesaj de stelea » Vin Sep 11, 2009 2:53 pm

nici eu nu am stiut k se poate, si de multe ori mi-a trebuit. de cele mai multe ori mi-eralene sa scriu codul VBA sau ma grabeam si am renuntat s-o folosesc
Numa' bine,
*****A

Scrie răspuns

Înapoi la “Intrebari despre Excel 2007”