cum pot sa obtin date referitoare la o fereastra

cum pot sa obtin date referitoare la o fereastra

Mesajde alcoool » Vin Ian 15, 2010 11:38 am

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema:
Eu am o aplicatie access care vrea sa introduca date intr-un alt program prin intermediu sendkeys si simulare de mouse click
Problema e ca la un moment dat trebuie sa fac o comparatie intre o data care se afla in access si una din programul de lucru
In printscreenul pe care l-am atasat este incercuit cu rosu textul de care am eu nevoie pentru comparatie
Acolo el este de 2 ori:
1. este inclus intr-o lista pe care eu o folosesc doar cu sagetile si cu enter si nu pot folosi ctrl-c sa sau vre un fel de editare
2. in josul paginii unde banuiesc ca se poate folosi o functie API pentru a afla footer-ul pagini
Daca stie cineva cum pot sa fac sa pot sa iau textul respectiv si sa il pun intr-o variabila m-ar ajuta enorm
Va multumesc.
Fişiere ataşate
problema3.JPG
problema3.JPG (123.76 KiB) Vizualizat de 74 ori
alcoool

Re: cum pot sa obtin date referitoare la o fereastra

Mesajde smcsa » Sâm Ian 16, 2010 2:20 pm

Nu e ce vrei (asta pentru ca ma depaseste pe mine), dar vad acolo un buton de Print. Asta mi-a adus aminte cum rezolvam eu pe vremuri citirea unor date din BD la care nu aveam acces direct: tipaream rezultatul interogarii intr-un fisier txt. Intotdeanu rezultatul era dupa un anumit sablon (normal, toate listarile trebuiau sa arate la fel) si citeam fisierul pe randul x, caracterele incepand cu y pentru informatia necesara.
Acum, treaba asta se intampla pe MS-DOS. Probabil, cu imprimanta Generic / Text only si tiparire in File ai putea citi ce te intereseaza. Acum, depinde cat de des ai nevoie de citirea asta intr-un ciclu si cat de rapit trebuie sa primesti rezultatul (lucrand cu scris / citit fisiere stai dupa HDD)
Utilizator activ Office (incepand cu Word 6.0 si Excel 5.0)
smcsa
Moderator
Moderator

Mesajde alcoool » Lun Ian 18, 2010 11:53 am

Din pacate print-ul pe care il face nu contine datele din fereastra ci doar campuri goale :oops:
alcoool

Mesajde smcsa » Lun Ian 18, 2010 12:06 pm

Pai ia legatura cu cel care a facut programul. Tare chestia asta cu tiparirea care nu tipareste nimic util :D
Utilizator activ Office (incepand cu Word 6.0 si Excel 5.0)
smcsa
Moderator
Moderator

Mesajde MrDoitsafe » Mar Iul 27, 2010 12:31 pm

alcoool scrie:Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema:
Eu am o aplicatie access care vrea sa introduca date intr-un alt program prin intermediu sendkeys si simulare de mouse click
Problema e ca la un moment dat trebuie sa fac o comparatie intre o data care se afla in access si una din programul de lucru
In printscreenul pe care l-am atasat este incercuit cu rosu textul de care am eu nevoie pentru comparatie
Acolo el este de 2 ori:
1. este inclus intr-o lista pe care eu o folosesc doar cu sagetile si cu enter si nu pot folosi ctrl-c sa sau vre un fel de editare
2. in josul paginii unde banuiesc ca se poate folosi o functie API pentru a afla footer-ul pagini
Daca stie cineva cum pot sa fac sa pot sa iau textul respectiv si sa il pun intr-o variabila m-ar ajuta enorm
Va multumesc.

Ar trebui incercat sa vezi cu un program de genul Spy (din vechiul pachet Visual Studio 6) sau alte variante mai noi. Identifici unic acel window si apoi cu o functie (GetText, nu mai stiu exact) citesti string-ul.
Desi normal programul respectiv ar trebui sa ofere o interfata.
S-ar putea sa mearga si cu captura de imagine si OCR, dar deja e exagerat.
MrDoitsafe

Înapoi la Visual Basic for Application (VBA) - Intrebari tehnice