www.Cursuri-Excel.ro     www.Cursuri-Access.ro     www.Cursuri-Powerpoint.ro     www.Cursuri-Outlook.ro     www.Cursuri-Word.ro     www.CursuriProject.ro    

Control Treeview

Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Access 2003. Baze de date, Interogari, Formulare, Rapoarte, etc

Control Treeview

Mesajde cvmircea » Dum Sep 06, 2009 8:37 pm

Am un formular in care se vad toate detaliile pentru o comanda, in acest formular sunt mai multe subformulare (unul pentru contracte , unul pentru procese verbale,unul pentru garantii).Se poate face un treeview in care sa fie in nodurile de la primul nivel: contracte ,procese si garantii iar in al doilea nivel sa fie inregistrarile pentru fiecare ( de exemplu la click pe proces sa imi arate toate procesele verbale pentru comanda respectiva)?.Datele se afla in tabele diferite , un tabel pentru contracte unul pentru procese verbale si unul pentru garantii.
cvmircea
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 401
Membru din: Lun Aug 03, 2009 7:25 pm
Localitate: Alba Iulia

Re: Control Treeview

Mesajde Dr.Excel » Lun Sep 07, 2009 7:39 am

putem sa facem codul in VBA
se poate pune in treview ce vrei tu, dar pt asta trebuie sa ne dai baza (daca vrei sa-ti scriem si codul)
Dr.Excel
MCT, MCITP
MOS Master Instructor
IT Learning
Avatar utilizator
Dr.Excel
Site Admin
Site Admin
 
Mesaje: 1915
Membru din: Sâm Ian 24, 2009 1:45 pm
Localitate: Bucharest

Re: Control Treeview

Mesajde Marin Zanfir » Lun Sep 07, 2009 7:55 pm

O varianta ar fi cea din atasament.
Este functionala numai pentru vizualizare.
Pentru adugare/editare lucrurile se mai complica.
Astept sugestii daca va intereseaza aceasta abordare.

Este nevoie de niste OCX-uri.
Pentru a le inregistra foloseste copy.bat pentru Windows XP.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Marin Zanfir
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 88
Membru din: Vin Sep 04, 2009 7:45 am
Localitate: Slatina

Re: Control Treeview

Mesajde cvmircea » Mie Sep 09, 2009 9:09 pm

Imi place exemplul ,se poate folosi pentru un nod o interogare care sa ia date din doua tabele?
Se poate adauga pentru o categorie inca un nod ? De exemplu sa adaug o categorie Facturi iar la selectarea acesteia sa afiseze toate facturile emise pentru acea comanda iar la selectarea unei facturi sa afiseze toate chitantele pentru factura respectiva? Intre tabelele Facturi si Chitante este o legatura one to many.
cvmircea
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 401
Membru din: Lun Aug 03, 2009 7:25 pm
Localitate: Alba Iulia

Re: Control Treeview

Mesajde Marin Zanfir » Joi Sep 10, 2009 9:58 am

In momentul in care nodurile se construiesc pe baza unui RecordSet provenit dintr-un SELECT (interogare), in interogare poti avea cate tabele ai nevoie (maxim 32 stiu eu).
Noul atasament contine ce era inainte si am mai adaugat un exemplu pentru facturi.
frmComenzi - pentru COMENZI;
frmFacturi - pentru Facturi.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Marin Zanfir
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 88
Membru din: Vin Sep 04, 2009 7:45 am
Localitate: Slatina

Re: Control Treeview

Mesajde Criss » Joi Feb 18, 2010 2:27 pm

Foarte interesanta ideea .Nu am folosit niciodata ActiveleX Control si nici asa numitele noduri (banuiesc ca este vorba tocmai de Sample Node).Poate sa detalieze cineva cum se ajunge la forma finala (respectiv cu un click sa vezi detaliile unei chitante - ma refer strict la exemplul acesta din forum).Sau mai simplu exista vreun tutorial cu acest subiect ?
Multumesc.
Criss
 
Mesaje: 214
Membru din: Mie Feb 17, 2010 3:38 pm

Re: Control Treeview

Mesajde cvmircea » Mar Apr 06, 2010 8:28 pm

Am folosit exemplul de la Marin intr-o aplicatie si este totul ok , vreau sa mai fac mici modificari pt ca formularul sa arate mai bine.In frmComenzi este controlul sfrmActiva.Este un subformular?As vrea sa ii schimb culoarea astfel ca la deschidere sa fie de aceeasi culoare ca formularul frmComenzi.
cvmircea
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 401
Membru din: Lun Aug 03, 2009 7:25 pm
Localitate: Alba Iulia

Re: Control Treeview

Mesajde cvmircea » Vin Sep 10, 2010 8:46 am

Folosesc controlul tree view din exemplu.Am incercat sa adaug chitantele pentru facturi si functioneaza doar daca sint chitante emise pentru facturi.
Daca este emisa o factura si nu sint chitante pt ea imi da eroare .
cvmircea
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 401
Membru din: Lun Aug 03, 2009 7:25 pm
Localitate: Alba Iulia

Re: Control Treeview

Mesajde cvmircea » Lun Noi 01, 2010 12:19 am

Am pus formularul cu controlul treeview ca subform intr-un form.As vrea ca atunci cind adaug o factura sa se actualizeze datele din treeview.Am incercat sa pun la evenimentul "OnActivate" si "OnGotFocus" al formularului codul:
Me![Incasari subform].Form.Requery
dar nu se actualizeaza.
cvmircea
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 401
Membru din: Lun Aug 03, 2009 7:25 pm
Localitate: Alba Iulia

Re: Control Treeview

Mesajde Dr.Windows » Lun Noi 01, 2010 4:38 pm

Pai nu stiu daca te-ai uitat in codul din exemplu dar sigur nu merge actualizarea cu un simplu "requery"... mai degraba reapelezi codul din "Form_Load()" pentru ca acolo se completeaza controlul TreeView, cel putin asa se intampla in frmFacturi.
Dr.Windows
Site Admin
Site Admin
 
Mesaje: 4493
Membru din: Vin Iul 31, 2009 7:32 am

Următorul

Înapoi la Intrebari despre Access 2003

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori