www.Cursuri-Excel.ro     www.Cursuri-Access.ro     www.Cursuri-Powerpoint.ro     www.Cursuri-Outlook.ro     www.Cursuri-Word.ro     www.CursuriProject.ro    

Trimitere E-mail din access

Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Access 2003. Baze de date, Interogari, Formulare, Rapoarte, etc

Trimitere E-mail din access

Mesajde cvmircea » Lun Mar 29, 2010 1:43 pm

Am urmatorul cod:
Cod: Selectaţi tot
Private Sub Command93_Click()
DoCmd.SendObject _
   , _
   , _
   , _
   [Mail], _
   , _
   , _
   "Comanda", _
   "Message mesajul meu vine aici", _
   False   
End Sub

care imi trimite un mail la adresa din cimpul [mail] din formular folosind Outlook Express
as vrea sa modific la subiect sa scrie "comanda dv a fost preluata cu nr intern: [nr]" unde [nr] este un cimp din formular.
Ultima oară modificat de Anonymous pe Lun Mar 29, 2010 1:51 pm, modificat 1 dată în total.
Motiv: Adaugare tag-uri CODE
cvmircea
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 401
Membru din: Lun Aug 03, 2009 7:25 pm
Localitate: Alba Iulia

Re: Trimitere E-mail din access

Mesajde Dr.Windows » Lun Mar 29, 2010 7:12 pm

Nimic mai simplu... doar trebuie sa ai de undeva acea valoare pe care o vrei inserata in subiect pentru ca functia SendObject are ca paremetrii:

SendObject(ObjectType, ObjectName, OutputFormat, To, Cc, Bcc, Subject, MessageText, EditMessage, TemplateFile)

si de preferat ar fi sa ai pregatiti toti parametrii necesari functiei.

De ex. urmatorea functie face ce vrei tu:

Cod: Selectaţi tot
Private Sub cmdEmail_Click()
    cTo = [EMail]
    cSubject = "Comanda nr: " & [NrIntern]
    cMessage = "Corpul mesajului" & Chr(13) & "A doua linie de text"
    On Error GoTo PrelucrareEroare
    DoCmd.SendObject , , , cTo, , , cSubject, cMessage, True, False
    On Error GoTo 0
    Exit Sub
   
PrelucrareEroare:
    MsgBox "Eroare: " & Err.Number & " = " & Err.Description
    On Error GoTo 0
End Sub


In exemplul atasat ai si o forma : Table1-Memo in care se trimite un mesaj al carui "MessageText" este completat atat prin crearea unui text in momentul apelarii functiei cat si prin adaugarea unui camp memo din baza de date.

Nota: in exemplul meu penultimul parametru este True din motive de "debug" - pentru a permite editarea mesajului inainte de expediere (ca sa nu se faca neaparat trimiterea - tocmai de aceea apare si functia de prelucrare a erorilor ca sa "avertizeze ca userul a "renuntat" la trimiterea mesajului)
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Dr.Windows
Site Admin
Site Admin
 
Mesaje: 4493
Membru din: Vin Iul 31, 2009 7:32 am

Re: Trimitere E-mail din access

Mesajde cvmircea » Mar Mar 30, 2010 8:42 am

Multumesc Lucian, excelent exemplul tau.Cum pot forta sa treaca la linie noua in cazul in care in mail o sa trec un mesaj mai lung ?
cvmircea
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 401
Membru din: Lun Aug 03, 2009 7:25 pm
Localitate: Alba Iulia

Re: Trimitere E-mail din access

Mesajde Dr.Windows » Mar Mar 30, 2010 8:53 am

Pai ai o "mostra" chiar in exeplul dat:

cMessage = "Corpul mesajului" & Chr(13) & "A doua linie de text"

Cand vrei sa treci la linia urmatoare adaugi un "enter"... mai exact CR+LF (Carriage Return + Line Feed)... adica CHR(13).
Dr.Windows
Site Admin
Site Admin
 
Mesaje: 4493
Membru din: Vin Iul 31, 2009 7:32 am

Re: Trimitere E-mail din access

Mesajde cvmircea » Mie Mar 31, 2010 8:34 am

Am incercat si asa si tot nu trece la linie noua.Asa arata codul:
Cod: Selectaţi tot
Private Sub Command93_Click()
    cTo = [Mail]
    cSubject = "Comanda nr: " & [ComandaID]
    cMessage = "Comanda dv a fost preluata cu nr intern: " & [ComandaID] & Chr(13) & "Note comanda: " & [Note]
    On Error GoTo PrelucrareEroare
    DoCmd.SendObject , , , cTo, , , cSubject, cMessage, True, False
    On Error GoTo 0
    Exit Sub
   
PrelucrareEroare:
    MsgBox "Eroare: " & Err.Number & " = " & Err.Description
    On Error GoTo 0

End Sub
cvmircea
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 401
Membru din: Lun Aug 03, 2009 7:25 pm
Localitate: Alba Iulia

Re: Trimitere E-mail din access

Mesajde Dr. Cloud » Mie Mar 31, 2010 9:12 am

Incearca asa:
Cod: Selectaţi tot
cMessage = "Comanda dv a fost preluata cu nr intern: " & [ComandaID] + vbCrLf + "Note comanda: " & [Note]

Mie imi merge cu ambele variante.
Dr. Cloud
 
Mesaje: 3329
Membru din: Mar Oct 02, 2012 11:19 am

Re: Trimitere E-mail din access

Mesajde cvmircea » Joi Apr 01, 2010 2:20 pm

Mersi , merge cu :
cMessage = "Comanda dv a fost preluata cu nr intern: " & [ComandaID] & vbCrLf & "Note comanda: " & [Note]
cvmircea
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 401
Membru din: Lun Aug 03, 2009 7:25 pm
Localitate: Alba Iulia

Re: Trimitere E-mail din access

Mesajde Alexe1979 » Mie Noi 03, 2010 9:31 pm

salut
am si eu o rugaminte. am o aplicatie in care sa trimita e mail in format pdf la un raport , dar imi trimte raportul care cuprinde toata tabela si doresc sa imi trimita un raport (tot in format pdf) numai cu linia selectata in form din tabela.

ma pute ti ajuta?

merci
sorin
Alexe1979
 
Mesaje: 35
Membru din: Vin Mar 12, 2010 9:34 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Trimitere E-mail din access

Mesajde cvmircea » Mie Noi 03, 2010 9:44 pm

Poti face ca sursa Raportului sa fie o interogare in care sa pui conditia ca id-ul inregistrarilor sa fie egal cu id-ul inregistrarii selectate.
cvmircea
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 401
Membru din: Lun Aug 03, 2009 7:25 pm
Localitate: Alba Iulia

Re: Trimitere E-mail din access

Mesajde Alexe1979 » Mie Noi 03, 2010 10:15 pm

merci

imi poti spune cum?
Alexe1979
 
Mesaje: 35
Membru din: Vin Mar 12, 2010 9:34 pm
Localitate: Bucuresti

Următorul

Înapoi la Intrebari despre Access 2003

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori