Venit net salariat = (venit brut-contributii-deducerea personala)-impozit(16% din rezultatul primei paranteze)
Cote contributii asigurat: somaj-0,5%; asigurari sociale 10,5%;asigurari de sanatate 5,5%; impozit pe venit 16%
Cote contributii unitate: asig sociale20,8%; FNUASS 0,85%, somaj 0,5%,contributia la fondul de garantare pentru plata createlor salariale 0,25%, asig de sanatate 5,2%, asig de accidente de munca 0,4%, comisionul de Camera de munca 0,75%
Deducerile personale

entru un venit brut lunar din salarii de pâna la 1.000 lei:
-Fara persoane în întretinere: 250 lei
-Cu o persoana aflat? în întretinere: 350 lei
-Cu 2 persoane aflate în întretinere: 450 lei
-Cu 3 persoane aflate în întretinere: 550 lei
-Cu 4 persoane aflate în întretinere: 650 lei
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii cuprinse între 1.000 lei – 3.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive si urmeaza sa fie stabilite prin ordin al MF.
Pentru un venit brut lunar din salarii peste 3.000 lei: deducerea personala lunara este 0 (zero).
Proiectul pe care trebuie sa il fac trebuie sa contina maxim 35 pagini , in care voi avea si o parte de contabilitate si una de informatica...deci practic eu nu am de realizat un program complex in care sa folosesc toate functiile pe care mi le pune la dispozitie programul..eu trebuie sa descriu efectiv cum se realizeaza un program ,care sunt etapele ... voi folosi si capturile de imagini din parcursul realizari programul..am facut un document in care am urmat instructiunile tale, am realizat tabele (salariati,contributii.... )am realizat interogari, am vazut ca pot crea formulare de introducere al datelor , rapoarte ..dar nu stiu cum sa fac sa imi calculeze salariile introducand salariu net ...