Recomandare soft pentru inregistrare video a unor operatiuni

Discutii despre orice are macar putina legatura cu domeniul IT
IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 3805
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Recomandare soft pentru inregistrare video a unor operatiuni

Mesaj de IPP » Mie Feb 22, 2017 3:36 pm

Buna ziua

Caut un soft (gratis) pentru inregistrarea video a unor operatiuni facute pe calculator care sa ruleze pe Win 8.1.. Am specificat "video" pentru ca instrumentul nativ Steps Recorder nu mi se pare suficient de practic, chiar daca are si optiunea de slide show (+ alte ratiuni pe care nu mai are rost sa le detaliez)

Nu doresc sa fac nimic spectaculos (nu am nevoie de calitate HD a imaginii si sunet deosebit (la o adica si fara sunet imi e ok)) ci doar sa evit timpul pierdut cu documentatie scrisa de mana si presarata cu imagini (screen shot-uri) necesara unor colegi care vor lucra pe sisteme facute de mine.

As prefera niste recomandari in cunostinta de cauza si deja folosite de dvs.: adica stiti ca nu are la pachet si cate un virus sau ceva de genul (ex. Cam Studio l-am gasit des recomandat dar si multe comentarii care spuneau ca vine la pachet cu malware). Cateva recomandari gasite pe net aveau, invariabil, comentarii cu "Virus" si nu doresc sa risc nimic, fiind vorba de calculatorul de serviciu. Si evident sa nu fie prea pretentios (lucrez pe un sistem care are memoria video integrata) (ex. folosind VLC sunt sanse sa faca sa crape ceva)

Multumesc
IP

Catalin B.
Moderator
Moderator
Mesaje: 752
Membru din: Vin Sep 09, 2011 4:05 pm
Localitate: Iaşi

Re: Recomandare soft pentru inregistrare video a unor operat

Mesaj de Catalin B. » Joi Feb 23, 2017 7:10 pm

Eu am folosit destul de mult CamStudio, mai am inca installer fara alte oferte suplimentare (CamStudio versiunea 2, pot trimite pe mail daca e nevoie, dar cred ca se poate si descarca de aici: (la ultimul mesaj sunt niste link-uri )
Am mai folosit HyperCam, dar au trecut la versiuni non-free.
As recomanda totusi ISpring.
Are o interfata foarte similara cu windows explorer, cu meniu tip ribbon, are si un editor imagine simplu cu care se pot decupa sectiuni din video.
Probleme să fie, că soluţii se găsesc...

IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 3805
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Recomandare soft pentru inregistrare video a unor operat

Mesaj de IPP » Vin Feb 24, 2017 7:42 am

Buna ziua

Cf. regulamentului, am "cautat in continuare". ;)

Am inceput sa folosesc Free Screen Video Recorder. Nu am bifat la instalare pentru componentele "terte" si pana acum pare in regula. Nimic dubios si ceea ce face imi este suficient.

Ma voi uita (pe calculatorul de acasa) si la ultima propunere facuta de dvs. Pentru Cam Studio (sau altele similare) nu as vrea sa risc sa instalez nimic, chiar daca mai vechi. Poate isi va cere la un moment dat un update obligatoriu si...

Multumesc
IP

Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii libere (Cafenea)”