Recomandare soft pdf to excel

Discutii despre orice are macar putina legatura cu domeniul IT
IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 3849
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Recomandare soft pdf to excel

Mesaj de IPP » Joi Mar 14, 2019 2:37 pm

Buna ziua

As dori sa stiu daca imi poate recomanda cineva un soft (inclusiv care necesita achizitionarea licentei, mai putin licenta Adobe de mii de euro, doar denumirea) care sa poata sa faca o conversie 100% corecta a informatiei utile dintr-un pdf intr-un fisier excel (.xls*). Ma refer la ceva chiar folosit in mod curent cu rezultate pe deplin corecte pentru ca diverse servicii online am mai testat si noi si rezultatele au fost de la imposibilitatea de a converti tot fisierul la convertiri incomplete sau chiar gresite a informatiei utile. Si nu ajuta pe nimeni sa obtii o conversie in cateva secunde si apoi sa stai cateva ore sa verifici si sa corectezi informatia pentru a ajunge sa o poti prelucra in excel mai departe.

Din ce stiam, Adobe e creatorul formatului pdf si teoretic tot ei ar trebui sa ofere si tool-ul necesar cel mai bun. Acum, facand abstractie de preturile softului Adobe (ca ma indoiesc ca se poate cumpara exclusiv doar acel tool de conversie), nu am mai apucat sa vad ce au inbunatatit, stiu doar ca acum aproximativ 6 ani am gasit intr-un astfel de soft (licentiat, legal) posibilitatea de export pdf to excel ca optiune nativa insa rezultatul exportului/conversiei a fost, cel putin in acel caz, dezamagitor. Sau mai pe scurt, informatia a ajuns in excel dar intr-o forma inutilizabila.

Multumesc,
IP

Dr.Windows
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 4535
Membru din: Vin Iul 31, 2009 7:32 am

Re: Recomandare soft pdf to excel

Mesaj de Dr.Windows » Joi Mar 21, 2019 9:46 am

Salut IPP,

Din pacate nu cred ca exista un raspuns multumitor pentru acest tip de conversie.

Adobe Reader (nu e nevoie de Acrobat PRO) ofera in setul de instrumente un "Export PDF" care se poate achizitiona ca serviciu. Pretul pentru simplu export catre Word, Excel incepe de la cca 2 euro pe luna, mai multe detalii aici.

Doar ca nu trebuie sa te astepti la "minuni", pentru ca daca de la PDF la Word ai sanse 99% sa iti iasa... de la PDF la Excel nu stiu daca ai sanse mai mari de 90% pentru ca orice element grafic din PDF va incurca foarte mult si va distruge orice structura tabelara.

Singura sansa ar fi cu multa rabdare, dupa ce extragi tot textul din acel pdf (gen CTRL+C, CTRL+V in Word\Excel\Notepad) sa cauti "regulile" dupa care te poti ghida ca sa poti aseza informatia corect in Excel. Daca PDF-urile vin din aceeasi "sursa" sunt sanse sa obtii o informatie utilizabila... dar daca vin din surse diferite... putin probabil.

O zi excelenta!

Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii libere (Cafenea)”