Cu ce funcţie să extrag datele dintr-un tabel

Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Excel 2003. Calcule, Formule, Functii, Tabele pivot, Analiza datelor, etc
Feri
Mesaje: 4
Membru din: Mie Oct 25, 2017 11:51 am

Cu ce funcţie să extrag datele dintr-un tabel

Mesaj de Feri » Mie Oct 25, 2017 7:18 pm

Am un tabel 1, A1:D17 cu 4 coloane şi 16 rânduri. Vreau să extrag un singur set (rând) de date întroducând un număr ce reprezintă codul. Rezulatatul să apară într-un alt tabel 2, F1:I2. Am ataşat imaginea tabelelor... Am încercat cu funcţia IF dar returnează doar un singur rând. Cum ar trebui să folosesc IF sau o altă funcţie?
Exemplu Excel.jpg
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 3799
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Cu ce funcţie să extrag datele dintr-un tabel

Mesaj de IPP » Mie Oct 25, 2017 8:49 pm

Buna ziua

Pe viitor ar fi bine sa atasati un fisier exemplu in excel.

Pentru aceasta structura, aveti nevoie de o combinatie de functii Index si Match. In fisierul atasat, in G2 introduceti formula si o copiati apoi spre dreapta
=INDEX($A$1:$D$17;MATCH($F2;$D$1:$D$17;0);MATCH(G$1;$A$1:$D$1;0))

E esential ca numerele de cod de pe coloana D sa fie unice. Iar denumirile din capul de lista sa fie scrise in mod identic.

Daca ati fi avut coloana cu coduri pe coloana A, atunci ati fi putut folosi o functie vlookup.
Exista numeroase exemple pe acest forum care ilustreaza folosirea acestor functii.

IP
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Feri
Mesaje: 4
Membru din: Mie Oct 25, 2017 11:51 am

Re: Cu ce funcţie să extrag datele dintr-un tabel

Mesaj de Feri » Joi Oct 26, 2017 7:47 am

Mulţumesc mult...

Bine că aţi făcut precizarea: "E esential ca numerele de cod de pe coloana D sa fie unice. Iar denumirile din capul de lista sa fie scrise in mod identic."

Rescriind capul de tabel fără diacritice progrămelul nu a vrut să mai lucreze deşi am respectat sintaxa...

Mă bucur că am descoperit acest sait...

Scrie răspuns

Înapoi la “Intrebari despre Excel 2003”