Schimbare foto in functie de o conditie(restrictie)

trucuri, sfaturi si alte idei pentru imbunatatirea lucrului cu Excel

Re: Schimbare foto in functie de o conditie(restrictie)

Mesajde GYEBILY » Mie Feb 08, 2012 8:31 pm

Ce credeti ca se intampla de nu i-mi apar pozele. Mentionez ca pozele sunt niste buletine scanate. Oare sunt prea mari ? Codul este 100% scris corect. O idee va rog?
GYEBILY
 
Mesaje: 398
Membru din: Mar Noi 30, 2010 8:12 pm
Localitate: Pitesti

Re: Schimbare foto in functie de o conditie(restrictie)

Mesajde GYEBILY » Sâm Feb 11, 2012 2:54 pm

Tot nu am reusit sa afisez pozele, mai are cineva vreo idee.
GYEBILY
 
Mesaje: 398
Membru din: Mar Noi 30, 2010 8:12 pm
Localitate: Pitesti

Re: Schimbare foto in functie de o conditie(restrictie)

Mesajde IPP » Dum Feb 12, 2012 9:56 am

Buna ziua

Nu cred ca marimea pozelor are vreo importanta in acest caz

Incercati sa verificati urmatoarele:
1. Extensia pozelor scanate. Daca aceasta este oricare alta decat .jpg codul macro nu va sti sa le incarce
2. Selectarea numelui se face dintr-o lista din Data Validation. Sursa este nedinamica asadar degeaba se adauga nume noi daca nu se actualizeaza si referintele.
3. (Desi a spus-o autorul de la bun inceput): Atat pozele cat si fisierul Excel se afla in acelasi folder?

IP
IPP
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 3631
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Schimbare foto in functie de o conditie(restrictie)

Mesajde GYEBILY » Dum Feb 12, 2012 5:00 pm

Sunt indeplinite toate conditiile enumerate si totusi nu merge. Codul macro nu da nici o eroare.
GYEBILY
 
Mesaje: 398
Membru din: Mar Noi 30, 2010 8:12 pm
Localitate: Pitesti

Re: Schimbare foto in functie de o conditie(restrictie)

Mesajde IPP » Dum Feb 12, 2012 5:50 pm

In acest caz eu cred ca ar trebui sa se uite cineva peste tot proiectul in componentele lui esentiale:

-faceti o copie dupa fisierul cu pricina, stergeti din el informatiile confidentiale, lasati vreo doua inregistrari sub forma nume01, nume02
-copiati, redenumiti doua fisiere cu cnp-uri scanate si modificati-le intr-un program de prelucrare grafica (poate fi si Paint din Windows, nu trebuie mare lucru doar trageti niste linii negre peste toate informatiile). Aveti grija sa le salvati in acelasi format in care le aveti acum.
-puneti totul intr-un folder, arhivati-l si postati-l aici.

Astfel vor creste sansele sa-si dea seama cineva de ce nu merge bine.
IPP
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 3631
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Schimbare foto in functie de o conditie(restrictie)

Mesajde GYEBILY » Dum Feb 12, 2012 8:24 pm

Ok domnule IPP ma voi gandi la o solutie. Fisierul nu il pot copia sub nici o forma.
GYEBILY
 
Mesaje: 398
Membru din: Mar Noi 30, 2010 8:12 pm
Localitate: Pitesti

Re: Schimbare foto in functie de o conditie(restrictie)

Mesajde GEORGE » Mie Apr 04, 2012 3:31 pm

Buna ziua
Am un fisier in care fac pedigree porumbei (certificat de origine), am reusit sa adaptez codul de aici, insa am urmatoarea problema: poza se incarca in functie de valoarea celulei G1 si as vrea sa se "intinda" pe domeniul de celule D1:E7, insa nu respecta aceasta conditie ci acopera un domeniu mai mare.Exclusa redimensionarea celulelor.Multumesc celui care se pricepe si vrea sa dea o mana de ajutor.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
GEORGE
 
Mesaje: 282
Membru din: Joi Mai 20, 2010 7:50 am

Re: Schimbare foto in functie de o conditie(restrictie)

Mesajde IPP » Mie Apr 04, 2012 6:00 pm

Buna ziua

Atat timp cat insasi pozele nu respecta niste proportii standard (latime x inaltime) nu stiu ce solutie exista astfel incat poza sa respecte simultan cele doua conditii esentiale: sa se suprapuna perfect peste domeniul de celule mentionat si sa nu fie disproportionata (in efortul de a respecta prima cerinta).
Poate cineva va reusi sa rezolve acest aspect.
Eu v-as propune sa faceti niste teste cu o linie de cod suplimentara in codul deja existent ce va micsora poza initiala proportional.
Linia se refera la o singura dimensiune pentru ca poza insasi are setata optiunea de redimensionare proportionala automata in caz de modificare a oricarei dintre valorile legate de latime/inaltime.

Cod: Selectaţi tot
With Foto
.Name = "Foto"
.Top = Sus
.Left = Stanga
.Width = Lungime
.Height = Inaltime
.Height = 93.544 'de adaugat si testat
End With


Pentru pozele pe care le-ati atasat ca exemplu rezultatul mi s-a parut... rezonabil.

IP
IPP
Moderator
Moderator
 
Mesaje: 3631
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Schimbare foto in functie de o conditie(restrictie)

Mesajde GEORGE » Mie Apr 04, 2012 6:32 pm

Am prins ideea, functioneaza, o singura poza mai depaseste zona de celule, cred ca trebuie sa ma "joc" putin in photoshop.Acelasi efect l-am obtinut modificand in cod zona de celule de la D1:E7 la D1:E6, aceasta modificare are (suprinzator) efecte de ajustare si pe verticala si pe orizontala, desi teoretic ar trebui sa afecteze doar pe verticala.Oricum pozele erau pt exemplificare, vor fi alte poze pe care voi incerca sa le fac identice.
Multumesc IPP
GEORGE
 
Mesaje: 282
Membru din: Joi Mai 20, 2010 7:50 am

Re: Schimbare foto in functie de o conditie(restrictie)

Mesajde bogdan88 » Joi Sep 11, 2014 12:21 pm

Buna ziua,

Am vazut acest exemplu cum se poate ca alegand denumirea sa se schimbe si fotografia.
Eu trebuie sa fac un catalog cu produse alimentare, astfel am nevoie ca in functie de denumirea pe care o gaseste intr-o anumita celula sa imi aduca imaginea cu acel produs.
Se poate face ca marimea randului sa fie setata astfel ca imaginea sa nu depaseasca marimea fiecarui rand in parte.


Va multumesc in anticip.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
bogdan88
 
Mesaje: 33
Membru din: Mar Iun 26, 2012 5:37 pm

Anterior

Înapoi la Tips and Tricks Excel

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori