Generare coduri QR

zvonacfirst
Mesaje: 92
Membru din: Mie Feb 19, 2014 10:41 pm

Generare coduri QR

Mesaj de zvonacfirst » Vin Feb 09, 2018 10:49 am

Nu stiu daca subiectul generarii codurilor QR in Excel a mai fost tratat pe forum, eu nu am gasit nimic referitor la acest subiect utilizand functia de cautare pe forum.
M-am angajat in cautarea unei solutii de generare a unor coduri QR pe care sa le utilizez ca etichete printate si aplicate pe tot felul de echipamente pe care eu si colegii mei le utilizam in compania unde lucram. Asta ne-ar ajuta la identificarea spot a fiecarui echipament si la inventarierea lor.
Am gasit o solutie, functioneaza pana la un anumit punct, dar utilizeaza niste coduri VBA extrem de complicate in care mi-am prins urechile.
Poate mai sunt useri interesati de acest subiect, asa ca cer ajutorul comunitatii pentru corectarea/modificarea/dezvoltarea codurilor pe care le-am utilizat.
Nu are rost sa postez aici si codurile, au extrem de multe linii de cod, asa ca am preferat sa postez direct un fisier de test.
Probleme pe care le am:
- timpul de rulare pentru generarea unui singur cod este destul de lung, 15-18 secunde, in conditiile in care utilizez un laptop cu procesor I7
- salvarea dupa generarea codului QR nu este posibila. Cand dau Save apare acel mesaj Microsoft Excel has stopped working si nu stiu de ce
Cam atat deocamdata, ulterior vreau sa incerc sa modific codurile VBA in asa fel incat generarea de coduri QR sa fie repetitiva pentru toate informatiile din celulele din coloana A. Asta va fi o problema daca timpul de generare a unui singur cod QR este de peste 15 sec. Coloana A va cuprinde pana la urma cateva sute de celule completate.
Multumesc.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

zvonacfirst
Mesaje: 92
Membru din: Mie Feb 19, 2014 10:41 pm

Re: Generare coduri QR

Mesaj de zvonacfirst » Vin Feb 09, 2018 11:10 am

Revin cu o informatie care cred eu ca are legatura cu esuarea salvarii.
In locatia unde am acel fisier excel de test, dupa o tentativa esuata de salvare este creat un fisier fara extensie ca cel din arhiva atasata.
L-am deschis cu Notepad dar nu are continut, este gol.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Scrie răspuns

Înapoi la “Visual Basic for Application (VBA) cu Excel - Intrebari tehnice”