www.Cursuri-Excel.ro     www.Cursuri-Access.ro     www.Cursuri-Powerpoint.ro     www.Cursuri-Outlook.ro     www.Cursuri-Word.ro     www.CursuriProject.ro    

Corupere baza de date... (aproape) zilnic

Ce este nou in Microsoft Access 2016?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Access 2016.
Baze de date, Interogari, Formulare, Rapoarte, etc

Corupere baza de date... (aproape) zilnic

Mesajde Dr.Windows » Vin Iun 23, 2017 7:25 pm

Am un prieten care foloseste o baza de date Access 2016 foarte simpla - 2 tabele COMANDA si DETALII-COMANDA cu o relatie one-to-many. Datele se introduc folosind un form cu sub-form iar in majoritatea timpului datele se vad intr-un Continuous Form ce are la baza un query ce aseaza datele din cele 2 tabele intr-o anumita forma.
Totul este utilizat intr-o retea mica de 3 PC-uri si fara sa fie Access instalat - este doar un mediu run-time.

Problema este ca baza de date se corupe foarte des... uneori si de 2-3 ori pe zi alteori pot trece 1-2 saptamani pana sa crape.

Problema este ciudata pentru ca ajunge sa "dispara" o inregistrare din tabela COMANDA si raman detaliile ei... ceea ce este o problema pentru relatia one-to-many (cu Enforce Referantial Integrity) pentru ca dispar inregistrarile "parinte". Unul din operatori sezizeaza ca pentru o anumita comanda, in acel Continuous-Form se vad "detaliile" dar pentru informatiile din tabela COMANDA apare pe acele coloane "#Deleted".

La incercarea de reparare cu Compact & Repair apare o eroare - mai exact se genereaza tabela MSysCompactError unde apare pentru campul ErrorRecid un caracter in japoneza - si pentru a repune in functiune baza trebuie sa sterg detaliile comenzii disparute, sa refac cheia primara in tabela COMENZI si apoi sa refac legatura dintre cele 2 tabele.

Intrebare: CE ar putea corupe in halul asta o baza... si atat de des?

Am suspectat reteaua, configurari ale PC-urilor... dar nu reuses sa-i dau de cap. A mai intalnit cineva o asa ciudatenie?...
Dr.Windows
Site Admin
Site Admin
 
Mesaje: 4503
Membru din: Vin Iul 31, 2009 7:32 am

Re: Corupere baza de date... (aproape) zilnic

Mesajde Dr.Excel » Mar Sep 12, 2017 4:58 pm

Fa o baza de la 0 si importa pe rand fiecare obiect din database ul corupt. Motorul de import va semnala obiectul cu probleme
Dr.Excel
MCT, MCITP
MOS Master Instructor
IT Learning
Avatar utilizator
Dr.Excel
Site Admin
Site Admin
 
Mesaje: 1918
Membru din: Sâm Ian 24, 2009 1:45 pm
Localitate: Bucharest


Înapoi la Intrebari despre Access 2016

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Centrul de training si consultanta Dr. Excel activeaza de peste 15 ani pe piata serviciilor de instruire si certificare IT din Romania.

Contact


© 2018 Dr. Excel - Business Intelligence School - Citeste termeni si conditii